Шесторка осуђена на затворске казне због трговине дрогом

Срна
Foto: Н.Н.

ТУЗЛА - Кантонални суд у Тузли је у поновљеном првостепеном поступку донио осуђујућу неправоснажну пресуду за шест чланова групе коју је организовао Адмир Јусуфовић из Калесије због кривичног дјела неовлаштена производња и промет дроге, саопштено је из тузланског Кантоналног тужилаштва.

Адмир Јусуфовић, као организатор групе која се бавила продајом различитих наркотика, осуђен је на јединствену казну затвора од 10 и по година, док је Демир Јусуповић осуђен на јединствену казну затвора од четири и по године. Њима се уз ово кривично дјело оптужницом на терет ставља и недозвољено држање оружја или експлозивних материја.

Осталим члановима ове групе - Алдину Јусуповићу, Смиљи Чанчаревић и Фериди Јусуповић, изречене су казне затвора од по једну годину и један мјесец, а иста казна затвора је раније изречена и Алми Ћатибушић.

У оптужници се наводи да је Адмир Јусуфовић организовао групу унутар своје породице, те да је од јула 2017. до априла 2018. године од особа из Сокоца и на другим локацијама набављао већу количину канабиса, хероина, кокаина, спида и МДМА.

Наркотике је предавао осталим члановима који су имали различите улоге у групи, те су дрогу вагали, препакивали и продавали већем броју особа на подручју Калесије и других мјеста у Тузланском кантону, наводи се у саопштењу. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана