Шесторка оптужена за шверц марихуане и кокаина у Бањалуци

Н. Томашевић
Шесторка оптужена за шверц марихуане и кокаина у Бањалуци

БАЊАЛУКА – Шесторка ухапшена у акцији "Ескадрон" оптужена је за шверц марихуане и кокаина које су скоро 17 мјесеци продавали на подручју Бањалуке, Козарске Дубице по цијенама од 50 па до 8.000 КМ.

Оптужени су Борислав Ђукановић звани Гру, Синиша Курузовић Куруз,  Миладин Лугић Мики, Стефан Свјетлановић Пакла, Зоран Бркић Брка и Горан Бањац Гого кога додатно терете да је једном лицу у више наврата давао кокаин да конзумира.

Адвокат Марко Микеш, који заступа Лугића, Гласу" је потврдио да је оптужницу против поменутих  подигло  бањалучко Окружно тужилаштво, а потврдио Окружни суд у Бањалуци.  Микеш за сада, како је рекао, не може да коментарише оптужницу.

Шесторку терете да су заједно од почетка 2023. године до 28. маја ове године, на подручју Бањалуке и Козарске Дубице заједно са Немањом Јовановићем, неовлаштено, ради даље продаје, набављали, куповали, држали и преносили и продавали дрогу "канабис сатива л" односно марихуану и кокаин.

Како се наводи Јовановић је од њему познатих лица, набављао веће количине  марихуане и ради даље продаје, лично предавао Курузовићу,  Ђукановићу,  Лугићу и Свјетлановићу. 

Наводи се да је Ђукановић марихуану коју је преузимао од Јовановића и Курузовића скривао у изнајмљеном стану, остави и бараци у Бањалуци  гдје је препакивао у мања паковања и продавао Бањцу и Свјетлановићу, а и сам је ову дрогу продавао корисницима. Како даље стоји у оптужници Курузовић је од Јовановића преузимао веће количине марихуане и кокаина те их продавао Ђукановићу.

Бањаца терете да је је у подземној гаражи у улици Светозара Марковића преузимао кокаин и марихуану и даље продавао корисницима. 

Лугића терете да је наркотике које је преузимао од Јовановића и Ђукановића скривао у кући коју користи и препакивао у мања паковања а затим продавао корисницима. 

Свјетлановића терете да је дрогу узимао од Ђукановића и Јовановића скривао у кући и препакивао,а  затим је продавао корисницима. Он је наркотике предавао Бркићу које их је затим препродавао. 

Према оптужници Ђукановић је марихуану у више наврата продавао по цијенама од  50 до 500 КМ у Бањалуци и у Козарској Дубици. 

По сличним цијенама дрогу су продавали и остали оптужени, а Курузовића терете да је по упутству Јовановића продао 100 грама кокаина Ђукановићу за 4.000 евра.

Бањцу је на терет стављено да је од почетка године па до краја маја у стану у Бањалуци у више наврата омогућио једном лицу да конзумира марихуану и кокаин.

Свима оптуженима на терет је стављено кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, а Бањцу и кривично дјело омогућивање уживања опојних дрога.

Дебели досије ухапшених

Већина ухапшених и осумњичених има дебео полицијски досије,а поједини су осуђивани. Борислав Ђукановић  је осуђиван због дроге, а у септембру 2022. године био је на мети непознатих нападача који су на њега пуцали са мотора и промашили. Миладин Лугић осуђиван је за шверц дрогом, прикривање, фалсификовање и  крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана