Шест особа ухапшено у наставку акције "Транспортер", трoje из Бањалуке ВИДЕО

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Шест особа из Бањалуке, Бугојна и Сарајева ухапшено је данас у наставку акције "Транспортер" усмјерене на сузбијање трговине дрогом и кријумчарења акцизном робом, а у претресима на локацијама које користе пронађено је и одузето оружје, скупоцјена возила, као и одређена пословна документација.

Ухапшени су Д.П, Д.П. и Г.С. из Бањалуке, Х.Х. и М.Ч. из Бугојна и Е.Х. из Сарајева, саопштило је Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

На основу наредбе Суда БиХ извршен је већи број претреса возила и објеката које користе ове особе на подручју Бањалуке, Лакташа, Сарајева и Бугојна и том приликом је пронађено и привремено одузето више комада ватреног оружја, муниције, скупоцјена путничка возила, већи број мобилних телефона и одређена документација у вези пословања привредних субјеката.

У наставку акције су под надзором Тужилаштва БиХ учествовали полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминилитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са припадницима Граничне полиције БиХ и Федералне управе полиције.

Из МУП-а Српске су навели да су ове особе ухапшене због постојања основа сумње да су починила кривична дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима неовлаштени промет опојним дрогама и неовлаштен промет оружјем и војном опремом, те производима двојне намјене".

Након завршене криминалистичке обраде, ухапшени ће данас бити предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва БиХ.

Акција "Транспортер" је усмјерена на разоткривања организоване криминалне групе која се бавила извршењем кривичних дјела из области неовлаштене производње и промета опојних дрога и кријумчарењем акцизне робе, а реализује се у континуитету од 17. јула 2021. године уз сарадњу и подршку Европола и под надзором Тужилаштва БиХ.

Из МУП-а подсјећају да је до сада слободе лишено укупно 38 лица од којих је шест полицијских службеника МУП-а Републике Српске, један савјетник Министра безбједности у Савјету министара и један припадник Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

Такође, пронађено је и привремено одузето 303,8 килограма марихуане, око 250.000 евра, веће количине оружја и муниције, више скупоцјених возила, већи број мобилних телефона и одређена пословна документација.

У току реализације оперативне акције спроведена је финансијска истрага којом је привремено блокирана имовина у вриједности око 12 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана