Шест и по година робије због покушаја убиства супруге

Небојша Томашевић
Шест и по година робије због покушаја убиства супруге

БАЊАЛУКА - Здравко Милановић (67) из Лакташа осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест и по година затвора због покушаја убиства супруге Невенке коју је ранио хицем из ловачке пушке и због неовлаштеног држања оружја и муниције.

Пресуду је изрекло вијеће којим је предсједавао судија Благоје Драгосављевић.

Након изрицања пресуде, оптуженом је просужен притвор.

Та мјера му је изречена због бојазни да ће довршити и поновити кривично дјело и због бојазни од ремећења реда и мира.

Судија Драгослављевић је рекао да је оптужени дјело починио са умишљајем и урачуњивом стању.

Према пресуди, Здравко Милановић је покушао да убије супругу Невенку 15. марта ове године око 23 часа у њиховој кући у селу Чардачани код Лакташа.

У оптужници је наведено да је у супругу пуцао два пута из ловачке пушке и да је њу погодило 120 зрна сачме.

Како се наводи Милановић је те вечери  узео ловачку пушку те ушао у собу у којој је жена лежала и повишеним гласом рекао јој да устане из кревета.

- Када је она то учинила, цијев пушке је усмјерио према њој. Покушавајући да се одбрани, жена је руком ухватила за цијев пушке и гурнула је ка горе. Милановић је у том тренутку испалио метак који ју је погодио у тијело. Оптужени је супругу након тога гурнуо, а она је пала на под. Поново је према њој усмјерио оружје, покушавајући да уста цијеви прислони на њену главу. У покушају да се одбрани Невенка је поново одгурнула цијев, а Милановић је испалио још једна хитац који ју је погодио у лијеву страну грудног коша. Задобила је тешке и по живот опасне повреде, а љекарска помоћ јој је указана у УКЦ РС у Бањалуци - наводи се у оптужници.

Свему је претходила препирка супружника.

Невенка је раније на суђењу испричала да је од 2003. или 2004. године супруг Здrавко почео да малтретира и вријеђа, али није било физичких сукоба.

Казала је да је те кобне вечери супруг циљао у главу и да је успјела да помејри пушку, а када су је погодили  бол је била неиздржива.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана