Серијски силоватељ ухапшен у Бањалуци, исти дан протјеран из БиХ

Г.С.
Серијски силоватељ ухапшен у Бањалуци, исти дан протјеран из БиХ

БАЊАЛУКА - Силоватељ Игор Богдановић, а који је у Србији одслужио казну од 15 година затвора због силовања двије малољетнице у Београду, пронађен је данас у Бањалуци.

Извор "Српскеинфо" открива да ће он још данас напустити БиХ и вратити се у Србију.

Он је и појаснио како је текла акција проналаска Богдановића.

Припадници Полицијске управе Бањалука оперативним радом на терену дошли су до сазнања да се Богдановић налази у Бањалуци.

"Инспектори су предузели бројне радње уз својих надлежности и  он је идентификован и утврђено је да борави у једном хостелу у Бањалуци", каже њихов извор.

Према његовим ријечима, о свему је одмах  обавијештена и Служба за послове са странцима.

"Пошто није пријавио боравак и ради се о опасној особи, њему је одмах издато рјешење којим му се отказује боравак у БиХ и наређује да напусти државу", појашњава он.

Додаје је Богдановић управо на путу да напусти БиХ и да пређе у Србију.

"Ради се о веома опасној особи која је у Београду претукла и силовала двије малољетнице, а покушао је силовати још једну. На срећу, бањалучка полиција га је пронашла и он је морао изаћи из БиХ", каже поменути извор.

Истиче да иако је та особа прошла неку врсту рехабилитације, да је ипак боље да није у нашем граду.

Он је проглашен кривим у суду у Београду зато што је 13. децембра 2007. године, око 14 часова, у Улици браће Срнић принудио на обљубу малољетну дјевојчицу. Како је утврдио суд, најприје ставио руку преко уста, а потом је угурао у лифт који је заглавио између спратова. Потом је више пута ошамарио дјевојчицу, а затим се сексуално иживљавао над њом. Богдановић је, када је завршио, запријетио јој да ће је убити ако некоме било шта каже, а затим је побјегао.

Богдановић је починио још једно кривично дјело и то само два дана прије првог у Улици војводе Шупљикца. Према пресуди, Богдановић је пратио своју жртву, а када је видио да дјевојчица откључава врата, сачекао је неколико минута и позвонио. Када је дјевојчица упитала: "Ко је?", он је одговорио: "Тата".

Не сумњајући да јој пријети опасност, она је отворила улазна врата куће, и када је видјела да пред њима није њен отац покушала је брзо да их затвори. Богдановић је, међутим, успио да стави ногу између врата и прага. Уз пријетњу да је готова уколико буде писнула, напасник је натјерао дјевојчицу да пође до собе на спрату и скине доњи веш. Затим је сексуално злостављао.

Двије недеље касније, Богдановић је напао и трећи пут. У Устаничкој улици повукао је жртву, такође малољетницу, до улаза зграде, а када су дошли између првог и другог спрата, наредио је да га орално задовољи. Како је она одбила то да уради, напасник је неколико пута ударио у главу.

Дјевојчица је почела да се отима, удара насилника и вришти. Богдановић није успио у својој намјери јер је један од комшија чуо дјечије вапаје и побјегао је.

Он је касније пронађен и ухапшен.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана