Седморо ухапшених због организованог криминала

СРНА
Седморо ухапшених због организованог криминала

САРАЈЕВО - Припадници МУП-а сарајевског кантона ухапсили су у акцији "Старт" седам лица из Сарајева осумњичених за кривична дјела организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, прање новца, те примање и давање дара.

Због сумње да су починили кривично дјело прање новца ухапшени су мушкарци чији су иницијали Е.К /33/, Е.Б. /38/, М.Д. /33/ и С.Х /29/, те женска особа Е.Р /31/.

Због сумње да су починили кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, примање дара и других облика користи, давање дара или других облика користи и прање новца ухапшени су мушкарац И.Х. /60/ и жена А.Д. /42/.

Након криминалистичке обраде ухапшени ће данас бити предати у надлежност поступајућих тужилаца, саопштено је из МУП-а Кантона Сарајево.

Из Кантоналног тужилаштва раније је саопштено да су у акцији "Старт", осим начелника сарајевске општине Стари Град Ибрахима Хаџибајрића, ухапшени и Елмедин Каришик, Сеид Хаџибајрић и Алма Дестановић.

Ибрахиму Хаџибајрићу додатно се на терет ставља и незаконито додјељивање некретнине особи са подручја Старог Града, од које је примио мито од 150.000 КМ.

У саопштењу је наведено да су поједини ухапшени међусобно комуницирали путем "Скај" апликације како би прикривали трагове и договарали извршење кривичних дјела.

Аакцијом је обухваћено више од 10 физичких и правних лица осумњичених за организовани криминал и злоупотребе у вишемилионским износима.

На подручју сарајевских општина Стари Град, Ново Сарајево, Вогошћа и Илиџа јуче су извршени претреси на 30 локација и одузети документација, одређена количина новца, скупоцјени накит и неколико аутомобила. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана