Седам ухапшених у акцији "Галерија" пред тужиоцем

Небојша Томашевић
Foto: Глас Српске

БАЊАЛУКА - Седам ухапшених у акцији "Галерија" које сумњиче за шверц наркотицима предати су у Окружно тужилаштво у Бањалуци.

Пред тужиоца ће тако бити изведени наставник физичког васпитања у основној школи "Александар Грандић", превозник Данијел Тодоровић, али и Саша Липовац, који је одлежао 10 година затвора због ратног злочина.

Осим њих тужиоцу су предати С.Д., М.Р., О.Ш, ., Н.Ј. и  за лица која су спроведена у тужилаштво.

У акцији си били приведени Ј.К., Н.Ђ. и М.Г. из Градишке који су пуштени.

Из Полицијске управе Градишка, раније су саопштили су да ухапшене терете за неовлаштену производњу и промет опојних дрога и омогућавање уживања дроге.

Акција "Галерија" спроведена је јуче на подручју Градишке, а усмјерена је била на откривање криминалне групе која се бавила трговином наркотика.
Током акције  заплијењено је око 28 грама кокаина и 400 грама спида, као и таблете екстазија. Осим тога одузети су оружје, новац и провалнички професионални алат.

Ова акција је резултат вишемјесечне истраге,  а осумњичене терете за продају, као и омогућавање уживања дроге.

Акцију су спровели службеници Полицијске управе Градишка, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет, Полицијском управом Бањалука и Јединицом жандармерије Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана