Сазнајемо ко иде пред тужиоца од ухапшених у акцији "ролекс"

Н.Т.
Сазнајемо ко иде пред тужиоца од ухапшених у акцији "ролекс"

БАЊАЛУКА – Пет од десет ухапшених у акцији "Ролекс" због сумње да су се бавили шверцом наркотицима предати су Тужилаштву БиХ.

Како "Глас Српске" сазнаје пред тужиоца су послати Милан Рашевић и Дражен Саламадија из Фоче, Бранко Драгаш и Данијел Драгаш из Дрвара и Милан Лазаревић из Пала.

Осим њих у овој акцији приведени су и Рајко Грубач из Фоче, Јовица Грујић и Предраг Петковић из Бањалуке, Жарко Јокнић из Фоче и Миодраг Атељевић из Требиња. Полиција особе обухваћене акцијом "Ролекс" терети да су од краја 2019. до почетка 2021. године прошверцовала је око двије тоне дроге.

Према информацијама  из истраге један дио осумњичених је дрогу   набављао  из Црне Горе, и она је предавана осумњиченима у у Фочи и Билећи који су затим наркотике препродавали даље. Дрога је дистрибуисана другим осумњиченим лицима на подручје Источног Дрвара, Бањалуке, Лакташа, Пала и Сарајева. Такође, наркотици који су довожени на територију Српске и БиХ различитим специјално уређеним возилима превожени у Европску унију, углавном у земље западне Европе. Акцију "Ролекс" јуче су спровели припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске на основу размјене информација са европском полицијом ЕВРОПОЛ. Све мјере и радње се предузимају под надзором Тужилаштва БиХ. У оквиру акције  Полиција Српске јуче је претресла више станова, пословних објеката и возила које користе осумњичени. Како је саопштено из МУП-а РС претреси су обављени на 24 локације у Бањалуци, Фочи, Билећи, Лакташима, Дрвару и Кантону Сарајево. Како нам је потврђено пронађена је одређена количина наркотика, али и оружје, униформе Управе за индиректно опорезивање, разни уређаји, двоглед и други докази који се могу повезати са шверцом дроге.

Већина осумњичених који су обухваћени акцијом "Ролекс" има богате криминалне досијее и довођени су у везу са шверцом дроге. Рашевић, Грубач, Саламадија, Јокнић и Петковић  су хапшени у оквиру акција ”Стаза”, ”Голуб” и ”Сториџ”, које су такође реализоване помоћу података из Скај апликације.

Против Саламадије и Рашевића је већ подигнута и оптужница за кријумчарење марихуане у оквиру предмета ”Стаза” којим је обухваћено 14 особа које се терете за кријумчарење најмање 600 килограма марихуане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана