Саслушани осумњичени за неовлашћено држања оружја и опојних дрога

СРНА
Саслушани осумњичени за неовлашћено држања оружја и опојних дрога

БЕОГРАД - У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушани су Н.Д. (24) и А.Б. (19) због сумње да су као припадници криминалне групе неовлашћено држали већу количину ватреног оружја, муниције и минско-експлозивна средства, као и кокаин и канабис за које се сматра да су били предмет неовлашћене продаје.

Осумњичени су на саслушању изнели своју одбрану, а како се наводи у саопштењу Тужилаштва, судији за претходни поступак је предложено да осумњиченима одреди притвор због опасности од бекства, како не би утицали на свjедоке, али и како не би поновили кривична дела и узнемиравали јавност.

Осумњичени су, као припадници групе која за циљ има вршење кривичних дjела, од неутврђеног дана до 26. септембра у изнајмљеној гаражи стамбене зграде на територији општине Нови Београд држали већу количину ватреног оружја, дjелове ватреног оружја, муницију, минско - екплозивна средства и средства велике разорне моћи чије држање није дозвољено грађанима.

У изнамљеној гаражи пронађен је један ручни ракетни бацач, две тромблонске мине, експлозив, шест детонадорских каписли, седам ручних бомби, осам аутоматских пушака са 14 оквира, један пиштољ, као и 2.734 комада муниције различитог калибра.

У аутомобилу марке БМW, који је у власништву осумњичене А.Б, пронађена су три пиштоља, 203 комада пиштољске мунуције различитог калибра, једна ручна бомба, три електронске вагице за прецизно мерење, као и опојна дрога кокаин укупне нето масе 1.487,68 грама и опојна дрога канабис укупне нето масе 179,96 грама. У стану на територији Вождовца пронађено је 0,53 грама опојне дроге кокаин и једна вагица за прецизно мерење.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић рекао је да тужилаштво у овом предмету сарађује са припадницима СБПОК-а и БИА, те да се интензивно предузимају радње на откривању осталих чланова ове криминалне групе.

Он је нагласио да истрага треба да утврди све аспекте и околности деловања ове криминалне групе.

"У току истраге биће обављена неопходна вештачења, биће испитани сведоци и предузете друге неопходне радње у циљу утвђивања како је набављено пронађено оружје и са којим крајњим циљем", навео је главни јавни тужилац ВЈТ у Београду, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана