Сарајлије и Мостарац осумњичени за крађе у Сребренику „тешке“ 300 хиљада КМ

ГС
Foto: Кликс

САРАЈЕВО - Полицијски службеници из Тузле, Сарајева и Мостара разбили су организовану криминалну групу осумњичену да је на подручју Сребреника извршила крађу злата, новца и аутомобила, потврђено је за портал Кликс.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а Тузланског кантона су, након вишемјесечне истраге, у циљу расвјетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, поступајући по наредби Кантоналног суда у Тузли, а у сарадњи са колегама из Сарајевског и Херцеговачко-Неретванског кантона, извршили претресе на подручју Сарајева и Мостара.

-Тојом приликом су слободе лишени Д.М. (51) и Х.Х.(44) оба из Сарајева, као и Д.Д. (43) из Мостара. Ријеч је о организованој криминалној групи и вишеструким повратницима у извршењу тешких облика кривичних дјела, за које постоје основи сумње да су на подручју Сребреника, уз пријетњу ватреним оружјем, извршили два кривична дјела разбојништво, тешку крађу и крађу - навела је портпарол тузланске полиције Амра Капиџић.

Том приликом је, према ријечима Капиџић, причињена материјална штета у износу од оквирно 300 хиљада КМ, јер су осумњичени отуђили већу количину злата, новац и путничко моторно возило.

-Приликом претреса пронађени су и привремнено одузети предмети који ће у наредном периоду бити предмет вјештачења - додала је Капиџић.

Након криминалистичке обраде ухапшени ће бити предати Кантоналном тужилаштву у Тузли на надлежност и даље поступање, због постојања основа сумње да су починили кривична дјела разбојништво, тешка крађа и крађа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана