Сарајлија злоупотријебио имена бањалучких љекара да продаје сумњиве чајеве

Небојша Томашевић
Сарајлија злоупотријебио имена бањалучких љекара да продаје сумњиве чајеве

БАЊАЛУКA – Сарајлија Ајдин Брковић (31) пријављен је Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да је приликом  продаје чајева обмањивао јавност о њиховој љековитости и злоупотријебио углед три љекара како би производе изрекламирао и продао, потврђено је “Гласу Српске”.

Брковић је у циљу што боље продаје чајева објавио  три лажна интервјуа са угледним љекарима из Бањалуке у коме они наводно препоручују тај производ, односно чај „Hypertea“  као љековит, што је била лаж.

Чајеве је продавао преко фирме „Монетизе“ а.д, а између осталих, искористио је и име бањачучког кардиолога Александра Лазаревића који је након тога реаговао.

- Брковић је обманом јавности и искориштавањем угледа љекара и лажним приказивањем чињеница продао већу количину чајеве који нису имали квалитет нити љековитост какву је тврдио. Такође љекари су негодовали и рекли да никада нису препоручили тај производ - рекао је извор “Гласа Српске” и напоменуо да је ово доказ да  грађани не треба да насједају на којекакве рекламе о љековитим производима.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је да Брковића терете за кривична дјела превара у привредном пословању, обмањивање потрошача и неовлаштено коришћење личних података.

- Наведено лице А.Б. сумњичи се да је  кривична дјела починило у претходном периоду све до 29. октобра 2023. године као одговорно лице у правном лицу из Сарајева. Осумњичени је ради стицања противправне имовинске користи и стављања у промет већег обима производа, обмањивало потрошаче о љековитости и дјелотворности производа, те дозволило објављивање лажних интервјуа са три оштећена лица из Бањалуке, којом приликом је искористивши њихов углед, довело у заблуду већи број потрошача који су купили производ који не одговара стварном квалитету производа-стоји у полицијском саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана