Сарајлија пао у Црној Гори: У цистерни крио скоро 300 килограма марихуане

Агенције
Foto: Илустрација

ПОДГОРИЦА - Црногорска полиција, у сарадњи са службеницима Управе прихода и царина, спријечила је кријумчарење скоро 300 килограма марихуане, а како је саопштено из тамошње полиције, дрога је пронађена у цистерни МАН којом је управљао М. М. из Сарајева.

- Теретно возило - камион са цистерном марке МАН, којим је управљало лице М. М. из Сарајева, подвргнуто је скенерској контроли на царинском терминалу, приликом које је у предњем дијелу цистерне уочен импровизовани штек у којем су пронађена 54 паковања наведене опојне дроге тежине око 280 килограма - саопћено је из Управе полиције Црне Горе.

Сарајлија је ухапшен по налогу државног тужиоца Вишег државног тужилаштва у Подгорици због сумње да је починио кривично дјело неовлашћена приозводња, држање и стављање у промет опојних дрога.

- Управа прихода и царина у сарадњи са осталим надлежним службама свакодневно спроводи активности на откривању и сузбијању свих врста кријумчарења, са посебним фокусом на откривању нелегалног промета акцизних производа и промета наркотика - наводе из Управе.

Камион је у Црну Гору ушао из Албаније,а следећа дестинација била му је БиХ.

- Послијеподне је наишла цистерна из правца Албаније и колеге су је упутиле на царински терминал Подгорице, ради детаљније контроле. Онда смо путем скенера утврдили да је у цистерни, која је требало да иде ка БиХ, отприлике једна петина била прерађена за специјани бункер за кријумчарење. И ту је по првим налазима било око 300 килограма марихуане. Лице и роба су предати на даље поступање полиције - рекао је јуче управник Царинарнице Подгорица Синиша Раичевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана