Појавили се снимци сукоба: Сарајевски хулигани повриједили полицајце током бијега (ВИДЕО)

ГС
Појавили се снимци сукоба: Сарајевски хулигани повриједили полицајце током бијега (ВИДЕО)

САРАЈЕВО - У навијачким нередима који су се данас догодили на ширем подручју око Хотела Бристол и у Вилсоновом шеталишту, општина Ново Сарајево, повријеђена су два полицајца.

Како преносе медији до повреда је дошло када су у бијегу од полиције хулигани аутомобилом ударили два полицајца. Степен повреда још увијек није познат, а из полиције ће више информација дати накнадно.

За сада је познато да је дошло до нереда када су припадници навијачке групе Хорде зла јутрос покушале доћи у насеље Грбавица гдје се налази и истоимени стадион на којем ће се вечерас играти вјечити градски дерби Жељезничара и Сарајева.

Полиција је у спрјечавању већих нереда ухапсила десетак особа код којих су пронађене палице и остали предмети погодни за наношење повреда.

Након овог инцидента полиција је забранила долазак гостујућих навијача на стадион „Грбавица“ на вечерашњој утакмици, преносе Независне новине.

На друштвеним мрежама појавио се видео сукоба с припадницима полиције.

Све је резултирало хапшењима и забрани доласка гостујућих навијача на утакмицу која се игра од 18:45.

„Хорде зла“ требале су бити смјештене на сјеверној трибини стадиона Грбавица, а добили су 1.500 улазница и тај дио је ограђен, но сада ће бити празан.

Наиме, након данашњих нереда у насељу Грбавица, МУП Кантона Сарајево је донио одлуку да се забрани долазак Хорди зла на стадион Грбавица.

Подсјетимо, најмање девет навијача Фудбалског клуба Сарајево је приведено у службене просторије МУП-а КС након нереда до којих је дошло на Грбавици, пише Кликс.

Фудбалски клуб Сарајево је након тога упутио ургентан допис МУП-у Кантона Сарајево да размотри одлуку којом ће 1.500 навијача остати ускраћено за присуствовање дербију.

Утакмица између Жељезничара и Сарајева игра се данас на стадиону Грбавица с почетком у 18:45 сати.

@vandal.boy.tm87

 

original sound - vandal.boy.TM87

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана