Сарајево: За разбојништво осуђени на укупно осам година затвора

Срна
Сарајево: За разбојништво осуђени на укупно осам година затвора

САРАЈЕВО- Кантонални суд у Сарајеву осудио је Елмира Хоџића и Аднана Бајрића на по четири године затвора због разбојништва, док је против трећеоптуженог Дервиша Трешњића судски поступак у току.

Пресуда је донесена након што је Суд разматрао споразум о признању кривице, саопштено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Хоџић и Бајрић терете се да су почетком новембра прошле године од жене чији су иницијали Л.Б. отели торбу у којој се налазило 28.150 КМ и новчаник са 280 евра.

Они се терете да су се 6. новембра 2019. године око 8.00 часова довезли аутомобилом на паркинг у непосредној близини НЛБ банке у сарајевској општини Нови Град, након чега су сачекали долазак аутомобила марке "шкода", власништво фирме "БСП ОИ" којим је управљала Л.Б.

Знајући да Л.Б. са собом носи новац од пазара фирме, како би га положила на рачун у НЛБ банци, оптужени су отворили врата аутомобила при чему је Бајрић пиштољем ударио жену у предјелу носа, а потом је руком ухватио у предјелу рамена, покушавајући да је извуче из возила, док је истовремено Трешњић вукао за руке те јој отео торбу у којој се налазио пазар и то 28.150 КМ и новчаник у којем је било 280 евра.

Хоџић их је чекао у аутомобилу, којим су сва тројица побјегла.

Прије потписивања споразума, првооптужени Елмир Хоџић платио је оштећеној одштету у износу од 15.000 КМ.

Све тројица оптужених налазе се у притвору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана