Сарајево: У кући на Алифаковцу илегално боравили Турци и Индијци, једна особа протјерана из БиХ

ГС
Foto: Služba za poslove sa strancima

Инспектори Службе за послове са странцима данас су на Алифаковцу у Сарајеву извршили су контролу и преглед стамбеног објекта у приватном власништву, у којем је незаконито боравио одређен број страних држављана.

Такође, у објекту је пронађен већи број путних исправа које су издали органи стране Републике Турске и Индије који ће у складу са законским процедурама бити враћени надлежним амбасадама. 

 "Према страним држављанима који су затечени у наведеном објекту, предузете су законом предвиђене мјере, а за једну особз поријеклом из Афганистана, иницијала Т.С.М. који има боравишну дозволу у једној од земаља Европске уније, због кршења прописа из области Закона о странцима, изречена је мјера протјеривања са територије Босне и Херцеговине и одређена је мјера стављања под надзор у Имиграциони центар у Источном Сарајеву", наводи се у званичном саопћењу Службе за послове са странцима.  

Објекат који је био кориштен за илегални смјештај страних држављана је привремено затворен, а према власнику ће у наредном периоду бити предузете законом прописане мјере

Служба за послове са странцима ће и у наредном периоду наставити са појачаним спровођењем активности из своје надлежности те позива грађане да пријављују све сумњиве и незаконите активности који се тичу страних држављана на подручју Босне и Херцеговине, преноси Кликс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана