Акција "Алфа": Притворен Бегановић

Н.Т.
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО - Суд БиХ одредио је једномјесечни притвор Изету Бегановићу (71) и Аднану Келецији из Бањалуке те Садику Кеврићу из Брчког који су ухапшени у акцији "Алфа" због сумње да су учествовали у организованом шверцу дроге.

Како је саопштено из Суда поменутима се на терет стављају кривична дјела организовани криминал и неовлаштен промет опојних дрога по Кривичном закону БиХ.

Наводи се да им је притвор одређен на приједлог Тужилаштва БиХ због бојазни од бјекства, утицаја на свједоке, саучеснике и доказе као и бојазни од понављања кривичног дјела или чињења новог.

Акцију "Алфа" извели су 14. августа припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске кад је ухапшен поменути тројац.

Бегановић је ухапшен у у кафићу у Бањалуци и тада је полиција претресла његов аутомобил, а након тога и кућу.

Акција "Алфа" дио је веће међународне полицијске акције у којој учествују власти Аустрије које су у циљу разбијања криминалних група са подручја бивше Југославије формирали и радну групу "АГ Алфа Панонија".

Према незваничним информацијама управо истрага аустријских власти је и довела до хапшења Беганоовића, Келеције и Кеврића.

Како је раније саопштено из МУП-а РС акција "Алфа" је реализована у сарадњи са ЕУРОПОЛ-ом, истражним органима Аустрије и Чешке.

Аустријске власти су недавно представиле резултате радне групе "АГ Алфа Панонија" и како преноси портал "BurgenlandORF.at" рад ове групе је довео до разбијања више криминалних група, запљене 500 килограма дроге, али и до рјешење убиства које је извео професионални убица из БиХ.

Како нам је незванично потврђено професионално убиство које је откривено у оквиру ове истраге је случај убиства Горана Ђуричковића у Будви.

За тај злочин у Вишем суду у Подгорици осуђен је Бањалучанин Срђан Поповић звани Гринго на 15 година и 10 мјесеци затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана