Сарајево: Двоје повријеђено у пожару, једно лице ухапшено

Срна
Foto: Kliks

САРАЈЕВО - Лице чији су иницијали А.М. и припадник Професионалне ватрогасне бригаде лакше су повријеђени приликом гашења пожара на кући у сарајевској Улици Сафета Хаџића, а једно лице је ухапшшено, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево.

Пожар је избио на кући власника чији су иницијали И.М. и В.М, а проширио се и на кућу у власништву Б.М. Повријеђенима су љекарску помоћ указале екипе Завода за хитну медицинску помоћ Кантона, а потом су збринути и у Општој болници "Прим. др Абдулах Накаш".

Пожар су угасили припадници Професионалне ватрогасне бригаде Сарајево, а на објектима је узрокована штета. О догађају је обавијештен дежурни тужилац тужилаштва Кантона Сарајево, а увиђај ће обавити припадници Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево и судски вјештак.

Према налогу тужиоца, лице чији су иницијали Ј.В. /38/, које без сагласности власника користи кућу, лишено је слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело изазивање опште опасности.

Полиција наставља криминалистичку обраду и рад на документовању овог догађаја.

У Оловској улици у општини Ново Сарајево јуче у 1.15 часова непознато лице активирало је експлозивну направу. Том приликом није било повријеђених, док је оштећен аутомобил "фолксваген голф", као и више стамбених објеката.

О овом догађају је обавијештен дежурни тужилац, а полиција је обавила увиђај и наставља рад на расвјетљавању овог кривичног дјела, идентификацији и проналаску извршиоца, додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана