Сарадник тужилаштва пред тужиоцем

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА- Тарик Хаџибеговић, стручни сарадник у Окружном јавном тужилаштву Бањалука, који је јуче ухапшен због сумње да је примио више хиљада КМ мита од једне особе у замјену за услуге у предмету тог тужилаштва, спроведен је у Републичко јавно тужилаштво.

Њега, како је потврђено "Гласу", терете за узимање веће количине новца, као награду за предузимање процесних радњи у тој истрази против једне особе у којој поступа као стручни сарадник тужиоца, а сумња се да је за те услуге узео око 3.000 евра.

Како је јуче саопштио МУП Српске, не наводећи детаље, службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су на подручју Бањалуке лишили слободе лице Т.Х. из Бугојна.

-Лице је лишено слободе због сумње да је као стручни сарадник у Окружном јавном тужилаштву Бањалука починио кривично дјело примање мита у вези са кривичним дјелом рговина утицајем - наведено је у саопштењу.

Додају да се све активности предузимају у сарадњи и под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала, а по наредби Окружног суда у Бањалуци. У оквиру ових активности извршени су и претреси локција у Бањалуци које користи осумњичени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана