Сани Црљић доведен у Окружни суд који треба да одлучи о његовом притварању због спорне набавке маски

Небојша Томашевић
Сани Црљић доведен у Окружни суд који треба да одлучи о његовом притварању због спорне набавке маски

БАЊАЛУКА -Директор бањалучке фирме „Синекс лабораторија“ Сани Црљић, који је ухапшен у оквиру истраге против бившег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића, доведен је у Окружни суд у Бањалуци где ће бити одржано рочиште за одређивање притвора.

Републичко јавно тужилаштво је наводећи његове иницијале, јуче саопштило да ће тражити притварање Црљића.

Наводећи његове иницијале, саопштено је да  Црљића терете за злоупотребу службеног положаја или овлашћења у помагању.

- С.Ц. је осумњичен да је кривично дјело учинио заједно и по претходном договору са Браниславом Зељковићем који је супротно одредбама Закона о јавним набавкама БиХ и Правилника о поступку директног споразума Института за јавно здравство РС с намјером избјегавања одговарајућег поступка јавне набавке, у току марта 2020. године, у циљу прибављања имовинске користи правном лицу „Синекс лабораторија“  Бањалука дијељењем предмета набавке на више мањих, спровео четири поступка јавне набавке директним споразумом са наведеним предузећем  за набавку хируршких маски укупне вриједности 69.959  марака - стоји у саопштењу Републичкот тужилаштва.

Наводи се да је одредбама Закона о јавним набавкама БиХ и Правилника о поступку директног споразума Института, предвиђено да уговорни орган може спровести поступак директног споразума за набавку робе, услуга и радова, чија је процијењена вриједност једнака или мања од 6.000 КМ.

- Републички тужилац мјеру притвора за С.Ц. затражиће због основане бојазни да ће  боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фалсификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, те да ће ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче. Притвор се предлаже и  због тежине кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњиченог резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда-наводе у Тужилаштву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана