Самарџија прелази у кућни притвор

Г.С.
Foto: Муп Републике Српске

САРАЈЕВО - Осумњиченом за организовани криминал и међународни шверц дрогом, Младену Самарџији (33), Суд БиХ укинуо је притвор и одредио му мјере забране у виду кућног притвора.

У суду наводе да су Самарџији изречене мјере забране напуштања боравишта, у виду ограничења кретања на његов дом, забрану путовања и забрану састајања са одређеним особама.

Додају да се Самарџији терети за извршење кривичног дјела организовани криминал у вези с кривичним дјелом неовлашћени промет опојним дрогама, кривично дјело прање новца и ометања рада правосуђа.

Самарџија, који се налазио на листи најтраженијих бјегунаца Европске уније, ухапшен је у акцији МУП-а Републике Српске 11. децембра прошле године на Јахорини. Тада је у оквиру акције одузет килограм кокаина, 8.000 КМ, 122.580 eвра, четири пиштоља, лаптоп, више мобилних телефона, мања количина марихуане, 20  метака калибра 9x19 милиметара те више возила.

Привремено му је одузето и пет аутомобила и то: ”голф 7”, ”поло”, ”ауди РС3”, ”форд фокус” и ”шкода октавија”. Самарџији су на терет стављена кривична дјела неовлаштен промет дрогом, прање новца и ометање рада правосуђа. То дјело се односи на планирање напада на инспектора МУП-а Републике Српске и његову породицу.

Како се тада наводило Самарџија је послије бјекства из Словеније, гдје се против њега води поступак за организовани криминал, наставио да руководи криминалном групом која се бави међународном трговином нарктоика на подручју Европске уније, БиХ, Србије и Црне Горе, преноси АТВ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана