Самарџији продужен притвор за још два мјесеца

Срна
Самарџији продужен притвор за још два мјесеца

Суд БиХ продужио је за још два мјесеца притвор Младену Самарџији, којем се на терет ставља да је био у врху организоване криминалне групе која се бавила кријумчарењем већих количина тешке дроге са подручја Јужне Америке и ЕУ на подручје БиХ и сусједних земаља.

Срни је у Суду БиХ речено да Самарџија, према јучершањем рјешењу, може бити у притвору најкасније до 9. марта или до нове судске одлуке због постојања посебних притворских разлога.

Суд БиХ је Самрџији 14. децембра прошле године одредио једномјесечни притвор, који је по тој одлуци Суда могао да траје до данас или до нове одлуке Суда.

Самарџији се на терет ставља кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет дрогом, те кривична дјела прање новца и ометање рада правосуђа.

Младен Самарџија (33) је ухапшен на Јахорини у оквиру акције кодног назива "Токио", а из Тужилаштва БиХ су раније навели да ће за њега тражити одређивање притвора с обзиром на дужи боравак у бјекству.

Он је осумњичен у оквиру предмета Тужилаштва БиХ са доказима из "Скај" и "Аном" апликација, а лоциран је, идентификован и ухапшен у операцији Тужилаштва БиХ и МУП-а Републике Српске.

Приликом хапшења Самарџије, једног од најтраженијих бјегунаца у Европи, одузети су килограм кокаина, више од 120.000 евра, пиштољи и возила.

За њим је расписана и Интерполова потјерница Словеније због трговине дрогом. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана