Самарџија остаје иза решетака још три мјесеца

АТВ
Самарџија остаје иза решетака још три мјесеца

САРАЈЕВО -  Суд БиХ за три мјесеца продужио је притвор Младену Самарџији (33) који је ухапшен у акцији “Токио” због сумње да је руководио организованом криминалном групом која се бавила међународним шверцом дроге, потврђено је за АТВ.

Притвор је продужен до 4. септембра ове године или нове одлуке суда.

-Суд БиХ је прихватио приједлог Тужилаштва БиХ и донио рјешење којим је осумњиченом Младену Самарџији продужен притвор за наредна три мјесеца - речено је за АТВ у Суду БиХ.

Притвор је продужен због опасности од бјекства осумњиченог, бојазни да ће боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке и уништавањем доказа, те страха да ће поновити кривично дјело.

Самарџија, који се налазио на листи најтраженијих бјегунаца Европске уније, ухапшен је у акцији МУП-а Републике Српске 11. децембра 2023. године на Јахорини.

Како je тада наведено, Самарџија је послије бјекства из Словеније, гдје се против њега води поступак за организовани криминал, наставио да руководи криминалном групом која се бави међународном трговином наркотика на подручју Европске уније, БиХ, Србије и Црне Горе.

ћИстрагом је документован превоз и продаја преко 40 килограма кокаина и пола килограма хероина. До сада је одузет један килограм кокаина, 122.580 евра -саопштио је тада МУП Републике Српске.

У претресу локација које је Самарџија користио откривено 3.300 евра, 1.800 КМ, шест мобилних телефона, три пиштоља, 189 комада муниције различитог калибра, роковници са евиденцијама и забиљешкама за које се сумња да се односе на продају опојне дроге, два скупоцјена ручна сата, банковне картице, 12 грама хашиша и друго.

Привремено му је одузето и пет аутомобила и то: “голф 7”, “поло”, “ауди РС3”, “форд фокус” и “шкода октавија”. Самарџији су на терет стављена кривична дјела неовлаштен промет дрогом, прање новца и ометање рада правосуђа. То дјело се односи на планирање напада на инспектора МУП-а Републике Српске и његову породицу.

Иначе, Самарџија је и 2022. године хапшен у Палама када му је у возилу пронађено 58.400 евра у кешу и четири мобилна телефона који су заједно са аутомобилом привремено одузети. И тада је било познато да се ради о једном од најтраженијих бјегунаца, али је пуштен на слободу јер га од изручења Словенији штити двојно држављанство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана