Шакић, осумњичени за убиство Ћулума, остаје још два мјесеца иза решетака

Ј. С.
Шакић, осумњичени за убиство Ћулума, остаје још два мјесеца иза решетака

БАЊАЛУКА - Синиша Шакић Кинез из Бањалуке, који је осумњичен да је убио суграђанина Славишу Ћулума у мају ове године у Драгочају, остаје још два мјесеца иза браве.

Рјешењем Окружног суда у Бањалуци, продужен му је притвор који му је овај суд одредио 30. јула.

Продужење притвора затражило је Републичко јавно тужилаштво из бојазни да ће осумњичени побјећи уколико буде пуштен на слободу.

- Други разлог је основана бојазан да ће сакрити или уништити доказе важне за кривични поступак, односно да ће ометати поступак утицајем на свједоке или саучеснике - рекла је портпарол Посебног одјељења Републичког тужилаштва за сузбијање корупције Драгица Тојагић.

Шакић је због овог злочина хапшен два пута, а како је “Глас Српске” недавно писао његови ДНК трагови пронађени су на мјесту с којег је пуцано на Ћулума.

Шакић је прво био ухапшен у мају неколико дана након убиства, када је пјешке  из Хрватске дошао на гранични прелаз Доња Градина и покушао да уђе у БиХ. За њим је МУП РС тада био расписао потјерницу, а након испитивања је пуштен.

Ново хапшење услиједило је 27. јула у центру Бањалуке у кафићу хотела “Босна”. Поново је ухапшен јер му је разбијен алиби да је за вријеме злочина био у Хрватској. Утврђено је да је дан након убиства Ћулума чамцем илегално прешао ријеку Уну и на тај начин побјегао и сакрио се у Хрватској. Ћулум је убијен 15. маја у близини своје куће у Драгочају код Бањалуке када су на његов "голф" нападачи, који су побјегли мотоциклом, пуцали из аутоматске пушке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана