Шакић оптужен да је са сарадником испалио 22 метка на Ћулума, пред судију иде почетком априла

Небојша Томашевић
Шакић оптужен да је са сарадником испалио 22 метка на Ћулума, пред судију иде почетком априла

БАЊАЛУКА - Синиша Шакић звани Кинез из Бањалуке, оптжен за убиство Славише Ћулума, о овом злочину изјсниће се у бањалучком Окружном суду почетком априла, потврђено је "Гласу Српске".

Републичко тужилаштво га терети за тешко убиство, а у оптужници се наводи да је он заједно са непознатом особом  договорио и припремио злочин.

У оптужници, коју је потврдио Окружни суд у Бањалуци пишe и да је Шакић прије убиства Ћулума 15. маја  прошле године заједно са сарадницима набавио аутоматско оружје и муницију и мотоцикл  са којим је извиђао мјесто на којем су планирали убиство.

- Оптужени и непозната особа су прије злочина у Драгочају у засеоку Кочићи  припремили двије локације у шуми поред пута које су користили за скривање и осматрање и извршење кривичног дјела. Они су на том мјесту 15. маја око 11.15 часова у засједи сачекали С.Ћ. те када је он возилом наишао путем испалили најмање 22 хица из двије аутоматске пушке те га усмртили - наводи се у оптужници против Шакића.

Тужилаштво је уз оптужницу затражило продужење притвора оптуженом.

Ћулум је убијен 15. маја прошле године у близини своје куће у Драгочају када су на његов голф нападачи испалили неколико рафала из аутоматске пушке, а потом побјегли мотоциклом. Ћулум је из затвора у Фочи изашао 16. априла 2020. године.

Шакић и убијени Ћулум су годинама раније били у сукобу, а били су терећени за више кривичних дјела. За Шакићем је расписана потрага 16. маја, дан након убиства Ћулума.

Због тог злочина Шакић је хапшен два пута. Први пут је ухапшен 25. маја прошле године, по повратку из Хрватске. Извори блиски истрази појашњавају да је он тада негирао било какву повезаност са убиством Ћулума и тврдио је да је био у Хрватској. Сутрадан, 26. маја, он је пуштен на слободу, али је полиција наставила са истрагом те су, како су казали из МУП-а, прикупили необориве материјалне доказе против њега и у потпуности разбили његов лажни алиби да је у вријеме злочина боравио у Хрватској. Стога је Шакић поново ухапшен 28. јула 2020. године, а два дана касније му је одређен притвор.

Раније је објављено да је Шакићев траг ДНК пронађен на мјесту ликвидације. Након што је други пут ухапшен, претресено је неколико локација у Бањалуци које Шакић користи те су пронађени предмети који се могу довести у везу са убиством Ћулума.

У претресима је, како је потврђено, пронађена и одузета маскирна униформа за коју се вјерује да ју је Шакић користио током злочина. Заплијењене су и кациге, пиштољ глок са избрушеним серијским бројем, више мобилних телефона, новац, мотоцикл скутер...
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана