Шабић споразумно признао кријумчарење миграната

Срна
Foto: ИЛУСТРАЦИЈА

САРАЈЕВО- Зејид Шабић из Велике Кладуше признао је у присуству адвоката у Тужилаштву БиХ кривицу за кријумчарење миграната, па му је предложена јединствена казна затвора од три године, саопштено је из Тужилаштва.

Од оптуженог ће бити одузета незаконита имовинска корист прибављена кривичним дјелом у износу од 3.300 КМ, коју је дужан уплатити у року од мјесец дана од дана правоснажности пресуде Суда БиХ донесене на основу споразума. У складу са споразумом, за оптуженог је предложено и одузимање предмета који су кориштени при извршењу кривичног дјела, укључујући мобилни телефон и СИМ картице. Предложена казна адекватна је улози и одговорности оптуженог у извршењу овог кривичног дјела.

Шабића оптужница терети за транспорт и кријумчарење илегалних миграната који нису испуњавали услове за законит улазак и боравак у БиХ, углавном са подручја Унско-санског кантона према територији Хрватске и ЕУ.

Он је признао кривицу за кривично дјело организовање групе људи или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната у вези са кривичним дјелом кријумчарење људи. Након разматрања, Суд БиХ је прихватио споразум о признању кривице и оптуженом изрекао наведену казну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана