Са лажним дипломама бравара и куварице запослили се у Средњошколском дому Бањалука

Небојша Томашевић
Са лажним дипломама бравара и куварице запослили се у Средњошколском дому Бањалука

БАЊАЛУКА - Милица Ђ. (54) из Бањалуке и Гојко К. (62) из Лакташа осумњичени су да су набавили лажне дипломе и на основу њих се запослили у јавној установи Средњошколски дом у Бањалуци, потврђено је "Гласу Српске".

Милица Ђ, је, сазнајемо, набавила фалисификовану диплому Угоститељско- трговачко туристичке школе, а у Дому се запослила на мјесто кувара.

Гојко К. је имао лажну диплому Мјешовите средње машинске школе из Тузле, а набавио је и диплому о положеном мајсторском испиту.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштено је Гојка К. сумњиче да је починио кривично дјело фалсификовање исправе.

- Осумњичен је да је у току 2014. године у намјери да их употријеби као праве, од непознате особе набавио лажне школске дипломе за звање ВК бравар, диплому о положеном мајсторском испиту и диплому и свједочанства о завршеној средњој школи, те их је у виду овјерених копија употријебио приликом регулисања радно-правног статуса – појаснили су у полицији.

Против њега је поднесен извјштај Окружном тужилаштву у Бањалуци. Милицу Ђ. полиција терети да је починила кривична дјела фалсификовање исправе и навођење на овјеру неистинитог садржаја.

– Она је у неутврђеном временском периоду прибавила фалсификовану диплому средње школе на своје име, а потом је исту овјерила у Одјељењу за општу управу Града Бањалука, доводећи раднике Одјељења у заблуду, те ју је као такву предала у персонални досије и потом је запослена у Средњошколски дом Бањалука – истакли су у ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана