Руси покушали да уђу у БиХ са лажним PCR тестовима

Срна
Руси покушали да уђу у БиХ са лажним PCR тестовима

САРАЈЕВО - Припадници Јединице граничне полиције БиХ Бијељина открили су три фалсификована PCR теста на вирус корона, приликом детаљне контроле троје држављана Русије на другој линији граничних провјера.

Они су јуче контролисани на уласку у БиХ на граничном прелазу Рача.

Због сумње да је почињено кривично дјело фалсификовање исправе, о догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, по чијој наредби су наведеним лицима, у складу са Законом о странцима, уручена рјешења о одбијању уласка у БиХ јер представљају пријетњу по јавно здравље.

Држављани Русије су предати припадницима Министарства унутрашњих послова Србије на даље поступање, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице Граничне полиције Зворник данас су ухапсили држављанина Србије и БиХ, чији су иницијали С.Ћ, јер је граничним провјерама утврђено да је за њим Интерпол Висбаден расписао потјерницу због кршења закона о дрогама.

Ово лице је контролисано на уласку у БиХ на прелазу Каракај и предато је службеницима Судске полиције Суда БиХ.

На граничном прелазу Градишка, припадници Граничне полиције данас су ухапсили лице чији су иницијали А.Ш, јер га потражује Општински суд у Зеници због кривичног дјела рачунарска превара, након чега је предат службеницима Центра судске полиције у Унско-санском кантону.

Претходног дана, службеници ове јединице, на уласку у БиХ на прелазу Градишка, ухапсили су мушкарца чији су иницијали Р.Б, којег потражује Основни суд у Градишци због тешке крађе и лице иницијала Н.П. јер га због кривичног дјела оштећење туђе ствари потражује Основни суд у Бањалуци.

Двојица ухапшених предата су службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука.

Лице чији су иницијали А.Х. су 15. марта при уласку у БиХ на прелазу Орашје ухапсили припадници Јединице граничне полиције Орашје. Установљено је да га потражује Општински суд у Лукавцу због кривичног дјела тешка тјелесна повреда и предато је службеницима Центра судске полиције у Посавском кантону.

На Аеродрому Тузла, службеници Граничне полиције су 15. марта ухапсили мушкарца чији су иницијали С.М, којег Општински суд у Градачцу потражује због тешке крађе.

Ово лице је на Међународни аеродром Тузла стигло летом из Базела и предато је службеницима Центра судске полиције у Тузланском кантону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана