Руководици у РУГИПП-у ослобођени кривице за милионске малверзације

Небојша Томашевић
Руководици у РУГИПП-у ослобођени кривице за милионске малверзације

БАЊАЛУКА - Шефови и двије службенице у Републичкој управи за геодетске и имовинско - правне послове (РУГИПП) у бањалучком Окружном суду ослобођени су оптужби да су разним малверзацијама и злоузпотребама положаја оштетили Град Бањалуку за око 7,4 милиона марака.

Кривице су ослобођени  помоћник директора РУГИПП-а Александар Деурић, начелник Одјељења за надзор у РУГИПП-у  Драган Груловић те више стручне сараднице за правне послове, Дорис Кременовић и Жељка Милинковић.

Изрицање пресуде, оптужене Кременовић и Милинковић су дочекале са видним одушевљењем. Уз смијех, а затим и сузе, грлиле су своје адвокате, те дизале песницу у ваздух.

Оптужница је теретила  Деурића, Груловића и Кременовић  да су искористили службени положај и прекорачили овлашћења те незаконито омогућили да фирма "Наш Дом" а.д. Бањалука стекне право својине над зградом и помоћим објектом у Грчкој улици чиме су им прибавили 2,18 милиона КМ.

Груловић и Кременовић  су били оптужени да су незаконито омогућили да фирма "Грађа" стекне право власништва на парцелом од 33.000 квадрата чиме је Бањалука оштећена за 5,25 милина КМ.

Груловића и Милинковић је трећа тачка оптужнице теретила за трговину утицајем, односно да су договарали обуставу истраге у предмету "Варница Марија" коју је водило бањалучко Окружно јавно тужилаштво. У оптужници је било наведено да је  Милинковићева је била у “добрим односима” са једним тужиоцем, а Груловић је требао договорити детаље око исплате новца како бањалучко тужилаштво поменути предмет не би прослиједило Републичком тужилаштву, већ обуставило истрагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана