Родитељима из пакла 20 година робије

Н. Т.
Родитељима из пакла 20 година робије

ТУЗЛА - Супружници Алмир (34) и Шехерзада (37) Ахметовић из Тузле осуђени су у Кантоналном суду на по 10 година затвора због трговине људима.

Према пресуди, они су присиљавали на просјачење четворо дјеце старости од седам до 11 година, који су с њима живјели у породичној заједници у Михатовићима поред Тузле. То су чинили од јануара 2017. до марта 2018. године како би себи прибавили корист. Наводи се да су њима дјеца предавала сав испрошени новац, који се по једном дјетету кретао од 20 до 150 КМ дневно. У пресуди стоји да су супружници Ахметовић искориштавали недовољну психичку развијеност дјеце и њихов  беспомоћан положај. Истиче се да су дјецу будили веома рано ујутро, те су их, без обзира на временске прилике, да ли се радило о киши или на минусу, превозили аутомобилом на различите локације у Тузли, Градачцу, Сребренику и Орашју како би они просјачили. Ту су их стално надзирали, тјерали да просе од јутра до касних вечерњих сати, те су им пријетили да ће их тући уколико не раде оно што им они кажу.

Истрагом је утврђено да је Алмир у више наврата чак и тукао дјецу када нису доносили за њега довољан дневни износ новца.

- Забрањивали су им да троше новац на храну и за своје потребе. Дјеца су неријетко на ниским температурама и на удаљеним локацијама спавала на отвореном или су се пјешице морали враћати да би оптуженима предали испрошени новац - наводи се у пресуди Кантоналног суда у Тузли.

Брачни пар Ахметовић, који су због злодјела називани “родитељима из пакла”, ухапшени су у марту 2018. Алмиру је одређен притвор, док је Шехерзади као саучесници изречена мјера забране састајања са одређеним лицима. Дјеца су предата Центру за социјални рад ради смјештаја у прихватилиште.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана