Рочиште за убиство сарајевских полицајаца: Докази нађени два мјесеца након злочина упућивали на оптужене

Н. Т.
Рочиште за убиство сарајевских полицајаца: Докази нађени два мјесеца након злочина упућивали на оптужене

САРАЈЕВО - Полиција је два мјесеца након убиства сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића имала доказе који су упућивали да су могући извршиоци Сава Маринковић, Александар Мацан и Марко Трифковић, који су касније и оптужени за тај злочин.

Казао је ово на суђењу у сарајевском Кантоналном суду свједок криминалистички истражилац СИПА Ален Муратовић. Он је испричао да су у раној фази идентификовали "сеат леон", који је кориштен за бијег.

- Утврђено је да се ради о возилу, власништво Армина Оловчића, које је раније украдено на Алипашином пољу. Аутомобил је доведен у везу с још једним покушајем извршења кривичног дјела, на основу сигнала мобилног телефона који се у њему налазио, утврђено да се ради о уређају који је користио криптовану комуникацију - рекао је Муратовић. Додао је да је број регистрације возила почињао са 88, да је у њему била картица канадског оператера и да се најчешће кретао по Источном Сарајеву.

- Периодично је регистрован и у Кантону Сарајево. Сигнал се временски  поклапао с покушајем крађе возила у улици Змаја од Босне 23. октобра и 25. октобра 2019. године - рекао је свједок и истакао да је сада несумњиво да је телефон користио оптужени тројац. Додао је да се из "Скај" апликације види да су говорили о уништавању аута и оружја те да су прикупили и комуникације између "шкаљарца" Милоша Божовића и Младена Миловановића, инспектора МУП-а Српске, који је 2021. ухапшен јер је помагао Божовићу. Рекао је и да су прикупљени и разговори које учесници воде након сазнања да је нађен ДНК Александра Мацана на мјесту догађаја. Тако је код Божовића наведено да је Мацан "охладио полицајце", а да криве њега. Такође каже "да ли је неко носио крипту на лице мјеста, рекао сам вам да то не радите" и да се говори да је то урадила "она свиња дебела", а односи се на Саву Маринковића.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана