РиТЕ Гацко: Набујала Грачаница однијела два радника

Р. Мијановић, Г. Обрадовић
РиТЕ Гацко: Набујала Грачаница однијела два радника

Гацко - Радници Рудника и Термоелектране "Гацко" Слободан Жарковић (43) и Марио Милетић (27) из Гацка нестали су јуче када је у кругу њиховог предузећа набујала ријека Грачаница однијела минибус којим су се возили радници послије ноћне смјене.

До трагедије је дошло јуче око 6.50 часова када је возач минибуса предузећа "Југопревоз" Борислав Иванишевић (56) превозио раднике из треће смјене.

- Иванишевић није отишао на стандардни прелаз преко моста, него је кренуо да пређе ријеку преко импровизованог прелаза. Међутим, у том тренутку наишла је велика водена бујица и однијела аутобус. У минибусу се налазило шест радника и возач - рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, када су видјели шта се дешава радници и возач успјели су да искоче из малог аутобуса, којег је бујица потом носила око 200 метара.

- Четворица радника и возач успјели су да испливају на обалу, али ту срећу нису имали Жарковић и Милетић. Према причама њихових познаника, они нису знали да пливају - истакао је поменути извор.

До закључења овог броја "Гласа Српске" нису били пронађени нестали радници, а у потрагу су се укључили припадници Специјалне јединице МУП-а РС, ватрогасци, планинари као и спасиоци из рудника "Гацко".

- Проблем представља то што је ријека веома мутна и набујала, па ће бити веома тешко да их пронађу. Претражује се и друга ријека у коју се улива Грачаница - рекао је један од спасилаца.

Наш извор је појаснио да му није јасно зашто се возач минибуса одлучио да пређе ријеку на том мјесту, јер су тај прелаз углавном користили током љета.

- Ту су преко ријеке велике цијеви за воду, преко којих су излили бетон и служио је за прелаз великих дампера. Проблем није љети да се ту прелази јер је плитка ријека, али када је у уторак ујутро пришао, морао је видјети да се вода прелива преко тог прелаза - испричао је наш извор.

Према његовим ријечима, овај пут је нешто краћи па је возач вјероватно планирао да уштеди на времену.

Послије несреће возач Иванишевић приведен је у полицијску станицу Гацко гдје је алкотестиран и утврђено је да није био под утицајем алкохола, а затим је саслушан у својству осумњиченог.

- Окружни тужилац саслушао је Иванишевића и он је осумњичен за изазивање опште опасности - рекао је портпарол Окружног тужилаштва Источно Сарајево Срђан Вукановић и додао да остали радници нису задобили повреде у овој несрећи.

Радници РиТЕ "Гацко" испричали су да су остали у шоку и да овај град дуго није задесила оваква трагедија.

- Ријеч је о веома добрим људима и добрим радницима. У овом предузећу су почели да раде прије неколико мјесеци и сви се надамо да ће их пронаћи живе - рекла је једна од радница.

На подручју Гацка током понедјељка и уторка пало је око 180 литара кише по метру кубном, што је рекорд посљедњих година.

Директор РиТЕ "Гацко" Милинко Милидраг рекао је да није у Гацку и да не може коментарисати јер не зна тачно шта се десило.*

Брчко

Три радника и једна жена, случајна пролазница, повријеђени су јуче у центру Брчког када је пукла сајла на грађевинским љествама.

Двојица радника Асмир З. (19) и Елвис Ј. (31), као и пролазница Дајана Ћ. (40) задобили су лакше повреде, а радник Сенад С. (35) због прелома бутне кости задржан је на болничком лијечењу. Радници су мијењали олуке на стамбеној згради у улици Цвијете Зузорић. У корпи су била два радника, који су били високо изнад земље, када је дошло до пуцања сајле. Потом је корпа са радницима пала у подножје љестава, гдје се налазио трећи радник и случајна пролазница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана