Рибничанин ухапшен јер је полупао врата и прозоре на кући начелника општине

ГС
Рибничанин ухапшен јер је полупао врата и прозоре на кући начелника општине

РИБНИК - Полиција у Рибнику ухапсила је Љ.К. из овог мјеста због постојања основа сумње да је починило кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари, односно јер је полупао врата и прозоре на кући начелника општине Небојше Караћа.

Караћ је раније рекао Срни да се синоћ око 18 часова десио напад на његову кућу у Доњим Врбљанима на којој су полупана сва сва врата и прозори, а нападач је покушао да уђе унутра.

Срни је портпарол Полицијске управе Мркоњић Град Божана Вулин рекла да је јуче Полицијској станици Рибник пријављено да је Љ.К. на породичној кући лица чији су иницијали Н.К. у мјесту Доњи Врбљани, општина Рибник, полупао више прозора.

-Одмах по пријави, на лице мјеста је изашла патрола полицијских службеника која је установила да су наводи пријаве тачни и на лицу мјеста затекла осумњиченог Љ.К. који је лишен слободе - рекла је Вулинова.

Она је навела да је алкотестирањем Љ.К. утврђено присуство 3,09 промила алкохола у организму.

Вулинова је додала да је о свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио да се над осумњиченим лицем изврши криминалистичка обрада, а да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.

Све даље мјере и радње предузимаће се по налогу поступајућег тужиоца.

У вријеме напада у кући је била Караћева супруга, док је он био на службеном путу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана