Републичко тужилаштво тражи притвор за Небојшу Пејовића: Судија се бранио ћутањем

Небојша Томашевић
Републичко тужилаштво тражи притвор за Небојшу Пејовића: Судија се бранио ћутањем

БАЊАЛУКА -Судија бањалучког Основног суда Небојша Пејовић, који је ухапшен у акцији "Барка" због сумње да је узео 1000 евра од власника једне фирме како би му помогао да побиједи у судском спору, бранио се ћутањем у Републичком тужилаштву које му је предложило притвор, потврђено је "Гласу Српске".

Портпарол Републичког тужилаштва Драгица Тојагић казала је да се Пејовићу на терет ставља кривично дјело трговина утицајем.

- Притвор му је предложен због бојазни од  утицаја на свједоке, те бојазни да ће уништити , сакрити или измијенити доказе-рекла је Тојагићева.

Приједлог притвора упућен је бањалучком Окружном суду.

Пејовића су у сриједу ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту СИПА, а он је  ухапшен у једном ресторану  у Слатини.

Пејовић је, како сазнајемо, ту се нашао са особом од које је примио новац како би му средио да добије спор који је водио други судија. Извор близак истрази је појаснио да су истражиоци знали за његове нелегалне радње па је организована акција његовог хапшења. Током истрраге овог случаја кориштен је информатор који је  сарађивао са полицијом и тужилаштвом. Сазнајемо да је судија пао приликом симуловане примопредаје новца који му је и дао информатор.

- Пејовић је, узео означене новчанице, након чега је и услиједило хапшење-казао је наш извор.

Појаснио је да све указује да је Пејовић  био посредник у послу и требао је да искористи свој утицај како био издјестовао повољнији исход за једног привредника. Радило се о спору у вези имена једне фирме. Акција "Барка" иведена је по наредби Републичког тужилаштва које руководи истрагом.

Судија  Пејвић раније сумњичен за разне малверзације, а  медији су раније писали да је био умијешан у разне незаконите радње. Сумњичио се и за незаконмито поступање и у случају  ФАМ "Јелшинград" у стечају гдје је 2012. године тадашњи Центар јавне безбједности Бањалука поднио извјештај бањалучком Окружном тужилаштву против четворо осумњичених за злоупотребу службеног положаја тешку близу два милиона КМ. Међу осумњиченима је био и Пејовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана