Рекордер по неплаћеним казнама остао без “фијат пунта”

Небојша Томашевић
Рекордер по неплаћеним казнама остао без “фијат пунта”

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Полиција је од Фарука Јазвина из Сарајева, који је рекордер у БиХ када је ријеч о неплаћеним казнама за саобраћајне прекршаје, одузела “фијат пунто”, потврђено је “Гласу Српске”.

Како је саопштено из Полицијске управе Источно Сарајево, наводећи инцијале, Јазвин је контролисан 14. новембра у улици Војводе Радомира Путика у Источном Сарајеву.

- Током контроле утврђено је да се на возилу налазе направљене регистраске таблице, те да возач управља возилом прије стицања права на управљање и то нерегистрованим возилом. Даљом провјером кроз регистар новчаних казни утврђено је да је Ф.Ј. вишеструки повратних у чињењу тежих прекршаја из области безбједности саобраћаја и да по основу неплаћених новчаних казни дугује 280.483  марке - наводи се у саопштењу.

Додаје се да је о свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, којем ће против Ф.Ј. бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу фалсификовање исправе.

- Против осмњиченог ће Основном суду у Сокоцу бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињеног прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Возило је привремено одузето од возача - стоји у саопштењу.

Полиција Кантона Сарајево Јазвину је због неплаћених казни и 20. фебруара ове године одузела атомобил.  Прије тога полиција је у јануару од  Општинског суда у Сарајеву три пута тражила сагласност да се Јазвину одузме аутомобил, али је судија одбијао да изда наредбу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана