Разбојништва у Добоју и Дервенти: Супружнике претукли и отели им уштеђевину

Јасмина Салопек
Разбојништва у Добоју и Дервенти: Супружнике претукли и отели им уштеђевину

ДОБОЈ – Полиција трага за разбојницима који су, у два одвојена случаја, претукли и опљачкали брачни пар у Добоју и радницу кладионице у Дервенти. Укупна штета је 5.000 КМ, сазнаје "Глас Српске".

Како је полиција јуче саопштила тројица разбојника су упала у кућу супружника  З. Р. (62) и М. Р. (63) у добојском мјесту Стријежевица на Бадње вече, 6. јануара. Све се десило око 20 часова. Када је З. Р. изашао из куће да нахрани псе напао га је један од пљачкаша.

- Пришао му је с леђа и ударио га летвом. Од силине ударца З. Р. је пао на земљу. Док је лежао добио је још батина. Друга двојица пљачкаша ушли су у кућу и напали жену М. Р. Један од њих ју је ударио песницом у главу и оборио је - рекао је извор близак истрази.

Додао је да су разбојници жртву док је лежала на поду, ударали ногама и тражили  новац, а затим су јој везали руке и ноге. 

- Током преметачине пронашли су око 2.000 КМ које су узели и побјегли. Ријеч је о старијем брачном пару који ту живи сам. Разбојници су очигледно то знали и због тога су се одлучили да нападну њих и украду им сву уштеђевину. Супружници су преживјели праву тортуру - појаснио је извор близак истрази.

Друга пљачка забиљежена је три дана касније на Дан Републике Српске, 9. јануара, када су разбојници напали радницу кладионице М. Ђ. у дервентској Српској улици.

- При уласку у кладионицу разбојник је радници запријетио пиштољем, а потом је ударио у главу. Док је жена беспомоћно лежала на поду он ју је наставио ударати шакама по глави при чему јој је избио два зуба. Други разбојник је из касе узео око 3.000 КМ, а потом су побјегли  - рекао је извор близак истрази.

Како су навели из Полицијске управе Добој, полицијски службеници предузимају све неопходне мјере и радње с циљем расвјетљавања два кривична дјела разбојништва.

КАЗНЕ

Према кривичном Законику Републике Српске за разбојништво је предвиђена казна од једне до 10 година затвора. Уколико је приликом извршења тог кривичног дјела жртва повријеђена, те ако је у разбојништву учествовало више лица и причињена штета већа од 50.000 КМ онда је казна од пет до 15 година робије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана