Бањалучанин признао три пљачке у маркетима, пуштен на слободу

Н.Т.
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА – Ранко Малинић (29) из Бањалуке пред тужиоцем је признао да је опљачкао три маркета у Бањалуци и отео 19.000 КМ, након чега је пуптен да се брани са слободе.

Како је саопштено из бањалучког Окружног тужилаштва, наводећи иницијале, Малинић је у присуству свог браниоца признао извршење кривичних дјела разбојништво.

- С обзиром да нису испуњени законски разлози за одређивањем мјере притвора, након  испитивања осумњичено лице је пуштено и у наставку кривичног поступка браниће се  са слободе. Постоје основи сумње да је осумњичено лице Р.М.   06. октобра 2023. до  10. новембра 2023.године, те дана 26.јуна 2024.године, починио три кривична дјела  разбојништво у маркетима на подручју Града Бања Лука, те је том приликом присвојио  новац - стоји у саопштењу тужилаштва.

Како је раније саопштено из полиције Малинића терете да је уз пријетњу употребе ватреног оружја од радника три маркета укупно украо 18.849 КМ.

Како сазнајемо он је недавнo опљачкао "Мој Маркет" у насељу Старчевица у Бањалуци и полиција је истражујући ову пљачку открила да је починио још два разбојништва. Према незваничним информацијама он је у "Мој Маркет" на Старчевици упао прије отварања и био је маскиран.

Према ријечима извора блиског истрази чим је радница дошла и ушла у маркет и почела припреме за отварање разбојник је  утрчао за њом и пријетећи  пиштољем  отео одређену количину новца и побјегаo.

Како је тада саопштено из полиције разбојништво је почињено у 6.51 часова. Малинић је, како сазнајемо, на сличан начин опљачкао и преостала два маркета приликом чега је такође користио пиштољ плашљивац који је и пронађен.

Малинић  је ухапшен полицијској у акцији "Стрип"  која је усмјерена на разоткривање кривичних дјела разбојништво.

Он је од раније је познат по пљачкама кладионица у којима је користио нож,а  због разбојништава је већ одлежао двије и по године затвора. На ту казну је осуђен у бањалучком Окружном суду у јуну 2017. године јер је два пута опљачкао Спортску кладионицу "АМ Спорт" у Бањалуци и украо укупно 3.970 КМ.

Према пресуди Малинић је поменуту кладионицу у улици Војводе Момчила у бањалучком насељу Булевар опљачкао 14. фебруара и 20. марта 2016 године.

Обје пљачке починио пријетећи ножем оштрице дуге пет центиметара и био је маскиран и на глави је имао капуљачу. Међутим тада му је откривено остало лице  и то је омогућило истражним органима да утврде његов идентитет.

Према незваничним информацијама, Малинић је током тих  пљачки користио упаљач који има ножић са мањом оштрицом. Током суђења је откривено да је он новац који је опљачкао из кладионице посуђивао познанику.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана