Разбијена криминална група на Илиџи, заплијењена велика количина оружја

Ј.Са.
Разбијена криминална група на Илиџи, заплијењена велика количина оружја

САРАЈЕВО - В. Р. (26), Е. Ч. (20) и Н. М. (26) ухапшени су због сумње да су починили више кривичних дјела, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Из МУП-а КС саопштили су да су осумничени ухапшени у суботу два часа иза поноћи.

- Подузимајући мјере и радње на расвјетљавању извршених кривичних дјела покушај убиства, кривичног дјела изазивање опште опасности у улици Изета Мусића, општина Илиџа, а на штету Е.Х., полицајци су дошли до сазнања да би се у везу са извршењем предметних кривичних дјела могла довести лица В. Р., Е. Ч.и Н. М., сви настањени на подручју Илиџе - саопштено је из кантоналног МУП-а. Додају да су полицајци даљим оперативним радом дошли до сазнања да се осумњичени, поред наведених, могу довести у везу са извршењем више кривичних дјела иазивање опште опасности, завршених у протеклом  периоду на подручју Илиџе, као и да посједују и неовлаштено држе веће количине оружја, експлозивних направа и наркотичких средстава.

Претреси локација које осумњичени користе извршени су уз сагласност дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, дежурног судије Кантоналног суда у Сарајеву, Сектора криминалистичке полиције.

- Том приликом пронађено је 13 новчаница од 10 КМ, 24 новчанице од 20 КМ, мобилни телефон, црни пиштољ без серијског броја и ознака, 23 новчанице од 100 КМ, 14 метака, ручна бомба, двије радиостанице са натписима ,,Баоефенг” са припадајућим пуњачима, 60 пушчаних зрна, 41 чахура, двије модификоване цијеви ватреног оружја, 12 комада механичких дијелова од ватреног оружја,три оквира за муницију, ПВЦ кутија за ручну бомбу, као и једна кутија у којој се налази девет комада метака, дигитална вага, ,,Iphone”, метална кутија у којој се налази реденик са 84 метка и 10 чахура - појаснили су из полиције, те додали са су поред наведеног пронашли и мању дигиталну вага, панцир, седам камера ,,Хиквисион”, те по једну камеру ,,Фарадаy”, ,,Алхуа ,,, два метална осигурача-прстена ручне бомбе, као и четири експлозивне направе-бомбе, иницијална капсула, тромблонска тренутна мина, импровизована експлозивна направа, три пиштоља, пиштољ са пригушивачем, 1390 комада муниције разног калибра, пригушивач, осам оквира за аутоматску пушку, импровизовани пиштољ оловка, двије аутоматске пушке, пет лимова за муницију, затварач за аутоматску пушку и два мобитела. Осумњичени су у у присуству тужитељице Кантоналног тужилаштва испитани у својству осумњичених на околности чињења наведених кривичних дјела, а над којима ће се, наредног дана наставити даља криминалистичка обрада.

Полицијски службеници Управе полиције МУП-а КС под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево настављају подузимати даље активности у циљу документовања извршених кривичних дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана