Расписана потрага за Јованом Јошилом, три лица испитана због сумње помоћи при бјекству

Н.Т.
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Полиција Српске расписала је потрагу за Јованом Јошилом, а у оквиру овог слулчаја због сумње да су му помогли у бјекству испитани су Тамара Мишковић, Аљоша Борковић и Саша Билић, потврђено је "Гласу Српске".

Јошило је био обухваћен истрагом у наставку акције "Сториџ", а полиција је почетком априла претресла стан који користи у бањалучкој улици Јасеновачких логораша, те су му одзети два мотоцикла и мотор.

Њега повезују са шверцом наркотицима, али и са једним убиством на подручју Бањалуке.

Према незваничним информацијама по Јошила је како би избјегао хапшење  5. априла око три часа ујутро дошао Борковић са „ауди Q3“ , а  са њим је била и Мишковићева. Они су тада Јошила који је био скривен у возилу одвезли на једну локацију и оставили.

- Јошило је затим након неког времена позвао  Билића да дође по њега на ту локацију након чега су се упутили према ФБиХ. Полиција Зеничко-добојског кантона их је зауставила у мјесту Немила те их је привела јер им је у возилу уочен пиштољ-појаснио је извор близак истрази.

Додао је да је Билић тада рекао да је његов пиштољ па је задржан, док је Јошило пуштен.

- Он је полицајцима дао лична документа Словеније са лажним идентитом, али то полиција није уочила. С обзиром да полицајци у Немили нису познавали Јошила и  не знајући да се ради о њему пустили су га да иде - рекао је извор близак истрази.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, наводећи иницијале, саопштили су да се за њим трага и да му се на терет ставља организовани криминал.

- Полицијски службеници су под надзором поступајућег тужиоца Тужилаштва БиХ утврдили да су Ј.Ј. из Бањалуке за којим су полицијски службеници трагали дана 05.04.2022. године, у бјекству помогла лица А.Б., С.Б. и Т.М. из Бањалуке. Од ових лица је узета изјава и против њих ће бити поднесен извјештај за учињено кривично дјело-саопштено је из МУП-а РС.

Додаје се да полицијски службеници МУП-а РС предузимају све мјере и радње у циљу проналаска лица Ј.Ј.

Из МУП-а Српске су подсјетили да су у  наставку акције „Сториџ“ и „Транспортер“ припадници Управе за организовани и тешки криминалитет су прошле седмице лишили слободе три лица, због сумње да су као припадници организованих криминалних група вршили кривична дјела организовани криминал, неовлаштена производња и промет опојних дрога. Активности су реализоване под надзором Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ, на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Билеће.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана