Расписана потјерница за Мацаном због убиства полицајаца

Н.Т.
Расписана потјерница за Мацаном због убиства полицајаца

САРАЈЕВО - На приједлог Кантоналног тужилаштва у Сарајеву расписана је потјерница за Александром Мацаном који се сумњичи за убиство сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

- Осим потјернице, на приједлог тужилаштва Кантонални суд је одредио и притвор Алекснадру Мацану осумњиченом за убиства полицијских службеника МУП-а Кантона Сарајево-рекли су у полицији.

Према непотврђеним информациама Александар Мацан  већ неколико мјесеци борави у Шпанији, а наводно је његов ДНК траг нађен на мјесту злочина што га је повезало са убиством.

Прије неколико дана у оквиру истраге убиства полицајаца у Источном Сарајеву обављено је више претреса и привођене су три особе међу којима су радници Полицијске станице Пале Дражен Икановић и супруга осумњиченог Мацана, Маријана Савчић-Мацан. Тад је претресена и поменута полицијска станица у Палама. Извор близак истрази је рекао да се у овом случају трага и за крипотваним телефоном којим је наводно Мацан 26. октобра 2018. комуницирао с неким посредством платформе "Sky ECC ", док се налазио у Гетеовој улици, на Алипашином пољу.

Полицајци  Шеховић и Вујиновић су убијени 26. октобра 2018. године када су у Гетеовој улици у Сарајеву затекли неколико особа које су покушале да украду возило. Они су их покушали зауставити, а лопови су на њих запуцали из аутоамтских пушака што је било кобно. Због овог злочина до сада је саслушано око 300 особа међу којима је највише оних познатих по крађама возила. Због овог злочина су између осталог испитани и познати осушивани криминалац Дарко Елез, Марко Трифковић звани Жижан, а хапшени су Милош Обрадов и Срећко Трифковић, који су се након девет мјесеци проведених иза решетака пуштени. Међутим, нико од њих није оптужен нити званично осумњичен.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана