Расписана потјерница за бившим момком Фаталне Сашке

Небојша Томашевић
Расписана потјерница за бившим момком Фаталне Сашке

ДОБОЈ – Окружни суд у Добоју одредио је притвор и донио наредбу за расписивање  потјернице за  бодибилдером Александром Васиљевићем због неодазивања на суђења по оптужници за шверц наркотицима, односно хашишом.

Васиљевић, који је познат по афери с католичким свештеником којег је уцјењивао порно-снимцима са бившом дјевојком Сашком Ковачевић, познатијoм као Фатална Сашка, већ неко вријеме је у бјекству. Њему се суди за кривично дјело  неовлаштена производња и промет дрогом.

Из добојског Окружног суда, наводећи иницијале, саопштено је да је за Васиљевићем расписана потјерница ради обезбјеђења присуства оптуженог на главном претресу.

- Суд је прихватио иницијативу тужилаштва да се одреди притвор А.В. јер је из досадашњег тока поступка (који је био у завршној фази - спроведени сви докази оптужбе) очигледно да је  оптужени знао да се против њега води кривични поступак, али да избјегава долазак на суд. С циљем да се обезбиједи присуство оптуженог примјеном ЗКП Српске, суд је  донио и наредбу да се за оптуженим изда потјерница, коју наредбу ће спровести МУП Републике Српске-наведено је у саопштењу.

Васиљевић има дебљи криминални досије и до сада је осуђиван, а познат је и као успјешни бодибилдер.

Недавно је у Врховном суду Републике Српске правоснажно осуђен на годину затвора јер је пијан скривио несрећу у којој је страдало деветогодишње дијете.

Том пресудом му је за пола године смањена раније изречена казна у добојском Окружном суду.

Васиљевић је због уцјене католичког свештеника осуђен на седам мјесеци, а фатална Сашка је добила годину затвора. Васиљевић је своју казну одлежао скоро цијелу у притвору.

Ковачевићеву су теретили и за неовлашћено снимање фратра током полног односа са Д.С, док су Васиљевића теретили и да се лажно представљао као инспектор Агенције за истраге и заштиту (СИПА). Обоје су ухапшени у августу 2017. године у акцији "Стероид" када су од свештеника узели 15.000 КМ у означеним новчаницама.

Он у свом досијеу има и оптужницу прогањање бивше ванбрачне супруге. Њега је за то оптужило Окружно тужилаштво у Добоју, а оптужницу је  потврдио Основни суд у Модричи.

Тужилаштво терети Васиљевића да је упорно и кроз дуже вријеме од марта до 9. августа ове године године на подручју Модриче, пратио и уходио оштећену П.А, са којом је раније живио у брачној заједници. 

Васиљевићу су више наврата до сада паљени аутомобили које је возио.  Тако је у јулу прошле године неко запалио "ситроен" који он користи, а који је био паркиран у улици Цара Душана у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана