Ранку Миљановићу из Зворника 10 година робије за убиство ванбрачне супруге

Небојша Томашевић
Ранку Миљановићу из Зворника 10 година робије за убиство ванбрачне супруге

БИЈЕЉИНА - Ранко Миљановић (53) из Зворника осуђен је у бијељинском Окружном суду на десет година робије због убиства ванбрачне супруге Стане Дувњак (63), коју је усмртио са два хица из пиштоља у зворничком насељу Брањево.

Судско вијеће је оптуженом у изречену казну урачунало и вријеме поведено у притвору од 24. септембра прошле године па надаље.

Према пресуди, Миљановић је злочин починио 24. септембра 2020. године између 4.30 и пет часова ујутро у Брањеву. Како се наводи, оптужени је у то вријеме дошао до куће Дувњакове, са којом је одраније био у ванбрачној заједници, а након што му је отворила врата, ушао је и кратко су разговарали.

- Оптужени је након разговора, у намјери да је убије, из пиштоља марке „ЦЗ М-57“, калибра 7,62 милиметара, из непосредне близине испалио два хица у правцу Стане, док је она сједила на каучу у дневном боравку - наводи се у пресуди.

Додаје се да јој је том приликом нанио прострелне ране грудног коша и главе. Те повреде су, како стоји у пресуди, проузроковале разорење мозга и обилно искрвављење у грудну дупљу, што је довело до смрти.

Пресудом је Миљановић ослобођен накнаде плаћања трошкова кривичног поступка и судског паушала, а од њега је одузет пиштољ.

Према ранијим информацијама, мотив овог злочина, који је потресао Зворник, била је љубомора, због које су се Миљановић и Дувњакова посвађали кобног дана.

Мјештани Брањева након злочина су причали да не знају много о Дувњаковој, јер се, како су рекли, ту недавно доселила, а ни о Миљановићу, јер се за кратко вријеме у ово мјесто доселило много људи.

- Чула сам за убиство, сви о томе причају, али не знам шта се тачно десило између њих двоје. Чујем да су обоје пензионери, сад да ли су удовци или разведени не знам, али углавном су били у вези и, како сам чула, било је ту свађа и несугласица наводно због љубоморе. Њу сам виђала, старија жена, с којом нисам нешто много комуницирала, али је била љубазна - испричала је раније мјештанка и додала је да наводно настрадала жена прије убиства купила кућу у Брањеву.

Миљановић је послије злочина кобног дана отишао до једног мјештанина и признао му шта је урадио, односно рекао да је убио Стану.

Полицији је убиство пријављено око шест часова, а тијело жене пронађено је у кући, док је Миљановић одмах ухапшен и убрзо и притворен.

Притвор

Након изрицања пресуде суд је оптуженом Миљановићу продужио притвор. Та мјера му је изречена због тежине кривичног дјела и бојазни да би његово пуштање на слободу могло довести до нарушавања јавног реда. Према том рјешењу, притвор му може трајати до правоснажности пресуде, а најдуже док не протекне вријеме трајања казне изречене у првостепеној пресуди.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана