Рањену жену пронашла полиција, супруг упалио трактор и ауто да се не чују пуцњи

Небојша Томашевић
Foto: Д. Поздеровић

ЛАКТАШИ – Осумњичени за покушај убиства Здравко Милановић (67), прије него је хицем из пушке ранио супругу Невенку (56), упалио је трактор и аутомобил да се не би чули пуцњи, испричани су за "Глас Српске" становници Чардачана код Лакташа.

Пуцњава се догодила синоћ око 23 часа у њиховој породичној кући у Чарадчанима код Лакташа. Повријеђена Невенка смјештена је у Универзитетски клинички центар и за сада је стабилног здравственог стања, али су све даље прогнозе преурањене.

"Глас Српске" сазнаје да је након злочина Милановић позвао полицију у Лакташима и рекао "убио сам жену".

Незванично сазнајемо да је Милановић након позива упућеног полицији сјео  у аутомобил и отишао у полицијску станицу Лакташи и предао се те им је прeдао пушку.

-  Патрола је након његовог позива упућена на лице мјеста и они су се аутомoбилом мимоишли с осумњиченим. Полицајци су у кући пронашли рањену Невенку која је давала знакове живота те су одмах позвали службу хитне помоћи која је брзо одвезла у болницу - рекао је извор близак истрази.

Мјештани Чардачана кажу да су чули да код куће Милановића ради трактор и атомобил те да нису чули пуцње.

- Особењак је и ни с ким скоро не прича па ни са братом. Пријеке је нарави и зависно од расположења зна се и посвађати. Ипак, не знамо шта му је било да овакво нешто уради. Невенка је била код снаје у Аустрији и недавно се врстила.Можда му је то сметало, ко зна. Чудан је он човјек -рекла је једна мјештанка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана