Рањавани криминалац пао због крађе возила

Небојша Томашевић
Рањавани криминалац пао због крађе возила

Бањалука - Срђан Мићић (29) из Брчког, који је љетос рањен у мафијашком обрачуну у Београду, и Миладин Максимовић (37) из Угљевика ухапшени су због сумње да су из гараже Латифа Софтића у Орахови код Градишке украли "фолксваген тигуан" вриједан 40.000 марака, сазнаје "Глас Српске".

Обојица ухапшених су познати по чињењу кривичних дјела и крађама возила. Они су пали у четвртак поподне у координираној акцији бањалучког Центра јавне безбједности, полиције Брчко дистрикта и Станице јавне безбједности Градишка.

 - Током истраге о крађи "фолксваген тигуана" којег су лопови одвезли 30. новембра ове године на подручју Градишке, полиција је дошла до сазнања да се С. М. и М. М. могу довести у везу са овим кривичним дјелом. Они су убрзо пронађени и ухапшени. Том приликом претресене су просторије које користе и пронађени докази који их повезују са крађом - саопштено је из ЦЈБ Бањалука.

У полицији су истакли да су осумњичене након испитивања предали у надлежност бањалучког Окружног јавног тужилаштва уз извјештај који их терети за тешку крађу.

Њихово саслушање до закључења овог броја "Гласа Српске" није било завршено. У полицији сазнајемо да се провјерава да ли се осумњичени Мићић и Максимовић могу повезати са другим нерасвијетљеним кривичним дјелима.

Власник украденог возила Латиф Софтић каже да је у вријеме крађе био с породицом код таста и да претпоставља да су га лопови пратили.

- Када сам дошао кући, затекао сам разваљена врата на котловници која воде у гаражу. Када сам ушао, видио сам да нема возила. Осим тога, лопови су однијели нешто новца и начинили штету на кући - рекао је Софтић и додао да је прије крађе возилом које му је украдено ишао у Бањалуку и да мисли да су га можда тамо крадљивци запазили и пратили.

Он је похвалио рад полиције која је, како је рекао, ефикасно и брзо урадила свој посао на хватању лопова.

Изрешетан у Београду

Срђан Мићић посљедњи пут био је у жижи интересовања јавности почетком августа ове године када је рањен у обрачуну са Николом Л. у Крунској улици у Београду. Они су се прво посвађали и том приликом Мићић је бејзбол палицом ударио Николу који је тада извукао пиштољ и пуцао на њега. Са три хица га је ранио у леђа, а једним у ногу. Том приликом случајно је рањена и дјевојка Т. Ј. (22) која је сједјела у оближњем кафићу. Њу је погодио залутали метак. Никола Л. је потом побјегао, али је ухапшен сат касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана