Рами Бркићу, бившем комесару МУП-а УСК 4 године и 11 мјесеци затвора

Срна
Рами Бркићу, бившем комесару МУП-а УСК 4 године и 11 мјесеци затвора

САРАЈЕВО - Кантонални суд у Сарајеву правоснажно је осудио бившег комесара Министарства унутрашњих послова (МУП) Унско-санског кантона Раму Бркића на четири године и 11 мјесеци затвора због давања дара или другог облика користи, потврдила је медијима портпарол Тужилаштва Азра Бавчић.

Бркић је био првооптужени у предмету у вези са судијом Суда БиХ Азром Милетић, а оптужница га је теретила да је заједно са Сенадом Шабићем, преко посредника, Милетићевој нудио и дао дар како би им била умањена казна или да буду ослобођени кривице у жалбеном поступку.

Након тога, Бркић и Шабић су побјегли из БиХ па је поступак раздвојен и вођен само против Милетићеве која је првостепено осуђена на двије и по године затвора, а недавно правоснажно ослобођена оптужби.

Суд БиХ је у новембру 2015. године правоснажно осудио Бркића на јединствену казну од 11 година због организованог криминала, неовлаштеног промета дрогом, примања дара и других облика користи, те злоупотребу положаја.

На издржавање затворске казне у Казнено-поправном заводу у Сарајеву требало је да дође 9. марта 2016. године, али је побјегао.

Бркић је 29. маја 2019. године ухапшен на Граничном прелазу Грушковје у Словенији и тада је прослијеђен властима БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана