Радника због лежаљки претукли и бацили у шахт

Јасмина Салопек
Радника због лежаљки претукли и бацили у шахт

КОЊИЦ - Несиб Ћурлик (34) и Един Дурановић (35) ухапшени су због сумње да су везали, тукли, а потом у шахт затворили младића Н. Ф. (21) због наводне крађе лежаљки у објекту “Базени” у Коњицу.

Према незваничним информацијама, Ћурлик и Дурановић су закупци базена у овом објекту, а оштећени младић је радио за њих.

Из Министарства унутрашњих послова (МУП) Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) саопштили су да је овај случај у петак око 13 часова пријављен Полицијској управи Коњиц.

- Службеници Полицијске управе Коњиц обавијештени су од стране Дома здравља Коњиц да се у њихову установу јавио оштећени Н. Ф. који је задобио повреде од њему познатих особа - саопштено је из МУП-а ХНК.

Додају да се полиција након пријаве упутила на терен гдје су затекли оштећеног с којим су разговарали, те да им је открио неке детаље злочина.

- Нападнути младић полицији је рекао да га је осумњичени Н. Ћ. возилом одвезао у објекат “Базени” у улици Лука у Коњицу. Тамо га је дочекао другоосумњичени Е. Д. - навели су у полицијском саопштењу.

Младић је, током разговора са истражиоцима, изјавио да је изашао из возила и ушао у објекат гдје је радио, након чега су му осумњичени везали руке. Како је навео, тада су почели да га испитују у вези с крађом лежаљки с базена. Потом су почели да га ударају по цијелом тијелу.

- Потресени младић полицији је испричао да су га осумњичени, након што су га везали и истукли, убацили у шахт за воду и затворили - рекао је извор из истраге, те додао да младић није био сигуран колико је времена провео затворен у шахту.

Овај гнусни чин су, према пријави оштећеног младића, снимали мобилним телефоном.

Након што су га извадили из шахта, младић је искористио погодан тренутака те је успио да побјегне и потражи помоћ у Дому здравља Коњиц, одакле су позвали полицију.

- Припадници Одјела криминалистичке полиције Полицијске управе Коњиц настављају истрагу у овом случају, а о свему је обавијештено и Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона - казали су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана