Младић из Гацка осумњичен да је оставио суграђане без воде

ГС
Младић из Гацка осумњичен да је оставио суграђане без воде

ГАЦКО - Срђан Г. из Гацка осумњичен је да је 12. фебруара на изворишту Вратло, са кога се цијело Гацко снабдијева водом, зауставио даљу дистрибуцију воде, због чега је јуче ухапшен.

Он je оставио  цијелу општину без водоснабдијевања цијелог дана, док нису испитане све околности које су подразумијевале и сумње на различита онечишћења, па и могуће тровање.

Не зна се који су мотиви да млади Гачанин направи ову диверзију, а Окружно јавно тужилаштво Требиње је након саслушања младића пустило на слободу, док полицијски службеници настављају даљи рад на документовању кривичног дјела оштећење или уништавање јавних уређаја. Након тога  ће у редовној процедури поднијети извјештај о почињеном кривичном дјелу против овог младића, такође Окружном јавном тужилаштву у Требињу.

У саопштењу Полицијске управе Требиње наведено је да су њихови службеници у Гацку одмах по пријави изашли на лице мјеста.

- Лице С.Г. је 16. фебруара лишено слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело, након чега је криминалистички обрађено и извршен је претрес куће, помоћних објеката и возила које лице користи - наведено је у саопштењу.

Окружно јавно тужилаштво Требиње је након саслушања младића пустило на слободу. Полицијски службеници настављају даљи рад на документовању кривичног дјела, након чега ће поднијети извјештај Окружном јавном тужилаштву у Требињу.

Полицијској станици Гацко је 13. фебруара 2023. године, из Водовода пријављено да је на изворишту Вратло, испод водозахвата, проваљено у шахт, приликом чега је завијен вентил на главној напојној цијеви којом се напајају базени лоцирани испод града, што је био разлог за нестанак воде у Гацку дан раније.

Занимљиво је да је полиција увиђајем утврдила и то да је ово извориште било без икаквог обезбјеђења, иако је поприлично удаљено од града и било завејано снијегом, али је најављено да ће полиција заједно са Општином Гацко у том дијелу предузети одређене мјере и активности, како би се овакве ствари убудуће избјегле.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана