Радници Шумског газдинства Хан Пијесак осумњичени за злупотребу службеног положаја

Срна
Радници Шумског газдинства Хан Пијесак осумњичени за злупотребу службеног положаја

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Против два радника Шумског газдинства Хан Пијесак биће достављен извјештај надлежном тужилаштву због злоупотребе службеног положаја.

Лица чији су иницијали Д.Д. и С.Б. сумњиче се да су возачу камиона чији су иницијали Д.Т. из Бијељине издали фалсификовану документацију.

Припадници Полицијске станице Хан Пијесак јуче су у акцији „Шума 2021“, у мјесту Јеловци, извршили контролу теретног возила којим је управљао Д.Т, а на чијем товарном простору се налазила обла грађа јеле и смрче.

Приликом контроле, возач је на увид приложио документацију за 66 комада дрвних сортимената, укупне масе 44,15 метара кубних, док се на товарном простору налазило 49,28 метара кубних или за 5,13 метара кубних више.

Извршеним провјерама утврђено је да су возачу дрвне сортименте отпремили и пратећу документацију предали радници Шумског газдинства Д.Д. и С.Б. из Хан Пијеска.

Против Д.Д. биће достављен извјештај за кривично дјело злоупотреба службеног положаја и фалсификовање или уништење службене исправе, а против С.Б. за злоупотребу службеног положаја, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

О свему је обавијештен тужилац Окружног Јавног тужилаштва Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана