Радница из Козарске Дубице осумњичена да је оштетила фирму покојног власника за пола милиона КМ

Ј. Са.
Радница из Козарске Дубице осумњичена да је оштетила фирму покојног власника за пола милиона КМ

ПРИЈЕДОР- Против жене Р. К. (65) из Козарске Дубице полиција је поднијела извјештај Окружном тужилаштву Приједор због злоупотребе "тешке" близу пола милиона марака, потврђено је "Гласу Српске".

Из Полицијске управе Приједор саопштили су да се осумњичена терети да је након смрти власника и одговорног лица привредног друштва из Козарске Дубице од 2016. до 2019. године као једини запосленик, без законитог овлаштења располагала имовином друштва и вршила продају имовине, а дио новчаних средстава остварених продајом себи противправно присвајала.

- Осумњичена је код надлежног суда као физичко лице у својству тужитеља покренула више судских поступака против привредног друштва гдје је, истовремено, неовлаштено иступала и као лице за заступање друштва, те с тим у вези свјесно није достављала одговоре на тужбе у име друштва, па је у тим поступцима осумњичена по основу судских пресуда наплатила себи одређена потраживања на штету друштва-наводе из полиције.

Додају да је она на тај начин оштетила друштво за 494, 956КМ, а себи је прибавила противправну имовинску корист у износу од 271, 771КМ.

- Осумњичена је тако починила кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, незаконито поступање у привредном пословању, злоупотреба положаја одговорног лица и проневјера- саопштено је из Полицијске управе Приједор.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана