Рације у локалима у Бањалуци: Одузети кокаин, сузавац и телескопска палица

Јасмина Салопек
Рације у локалима у Бањалуци: Одузети кокаин, сузавац и телескопска палица

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука током протеклог викенда радећи на откривању и спречавању кривичних дјела и прекршаја, извршили су рације у 10 угоститељских објеката и том приликом одузели кокаин, сузавце и палице, а више особа је ухапшено.

 „Глас Српске“ сазнаје да су рације између осталог биле у клубовима “Бум бум рум” и „Спејс“ те  “Хаос пабу” и “Туборг пабу” и другим локалима.

Приликом  рације, 18. децембра у угоститељском објекту на подручју Града Бањалука, полиција је ухапсила  С.Ђ. из Бањалуке, јер је када је уочио полицајце од себе одбацио четири пвц врећице у којима се налазио кокаин, укупне масе 2,2 грама. Подвргнут је испитивању на присуство опојних дрога и том приликом је утврђено присуство кокаина у организму. Од С.Ђ. су уз потврду одузете поменуте четири пвц врећице.

У току је предузимање мјера и радњи у циљу утврђивања кривичне или прекршајне одговорности.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука и дежурни судија Основног суда у Бањалуци.

Истог дана, приликом рације у угоститељском објекту такође на подручју Града Бањалука, полицијски службенци су ухапсили Н.Р. из Бањалуке, који је такође када е уочио полицајаце од себе одбацио једну пвц врећицу у којој се налазио кокаин, укупне бруто масе 0,8 грама. Од Н.Р. је уз потврду одузета пвц врећица, те му је издат налог због почињеног прекршаја.

– Током спровођења наведених оперативно тактичких мјера и радњи пронађена су и одузета два бибер спреја – сузавца и једна метална телескопска палица.

Осим тога, четири  конобара у угоститељским објектима санкционисана су због послуживања алкохола особама којима нису смјели, а шест особа је ухапшено због ометања полиције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана