Рације у 11 угоститељских објеката: У кафићу у Бањалуци 44 маљољетника конзумирала алкохол

Srna
Foto: принтскрин

БАЊАЛУКА - Припадници Полицијске управе Бањалука евидентирали су протеклог викенда бројне неправилности у оквиру рација обављених у 11 угоститељских објеката на подручју тог града, те општина Котор Варош, Кнежево и Челинац.

У једном угоститељском објекту у Бањалуци 44 малољетна лица затечена су да конзумирају алкохолна пића о чему је обавијештен Центар за социјални рад, а у вези с тим кажњена су четири радника угоститељских објеката због кршења одредаба Закона о јавном реду и миру.

Такође, прекршајно је кажњено лице чији су иницијали М.У. из Бањалуке, а од којег је одузет бодеж. Полиција је током викенда од лица чији су иницијали О.О. из Бањалуке одузела одређену количину зелене биљне материје која асоцира на марихуану, а од лица А.К. из Бањалуке одређену количину бијеле прашкасте материје која асоцира на спид.

"Код А.К. утврђено је присуство опојне дроге амфетамин у организму. Од лица Т.В. из Бањалуке одузета је одређена количина таблета лексилијум. Ова лица су ухапшена и уручени су им прекршајни налози због кршења одредби Закона о производњи и промету опојних дрога", саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Током протеклог викенда обављена је појачана контрола возача који управљају возилом под дејством алкохола, контрола техничке исправности и употребе безбједносног појаса. Због алкохолисаности кажњена су 24 возача, колико их је искључено из саобраћаја. Кажњено је и осам учесника у саобраћају због управљања технички неисправним возилом, те 12 учесника у саобраћају због некориштења безбједносног појаса.

Због почињених кривичних дјела и прекршаја у дане викенда лишено је слободе 14 лица. Припадници бањалучке Полиције су 25. фебруара ухапсили лице чији су иницијали Г.М. из Бањалуке за којим је по наредби Општинског суда Травник била расписана централна потјерница због крађе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана